Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Plovanija u finalu bolja od Stanova

23.05.2011. 22:00
Plovanija u finalu bolja od Stanova


Ovogodišnja sezona Katoličke malonogometne lige Sv. Donat Zadarske nadbiskupije završena je utakmicama odigranima na terenu župe sv. Mihovila u Vrani, ispred svetišta sv. Nediljice. Prisutne je dolaskom podržao i Želimir Puljić, zadarski nadbiskup, koji je izveo početni udarac sa sredine terena u finalnoj utakmici između momčadi Sv. Josipa s Plovanije (Zadar) čiji je voditelj Branko Marušić i Kraljice mira sa Stanova (Zadar) čiji je voditelj Marin Jurica.
Nakon 73 utakmice koje je 18 momčadi odigralo na terenima u zadarskim župama Smiljevac i Bili Brig, te Starigrad Paklenici, Ljupču i Islamu latinskom, ovogodišnji pobjednik je momčad iz župe Sv. Josipa na Plovaniji. U regularnom dijelu bilo je 0:0, a nakon izvođenja šesterca pobijedila je Plovanija 2:1. U susretu za treće mjesto momčad Sv. Petar – Ploča/Medviđa pobijedila je Sv. Ante sa Smiljevca (Zadar) 4:3. Završnicu je obogatilo i odmjeravanje snaga u revijalnoj utakmici u kojoj su veterani Vrane i Pakoštana pobijedili sastav voditelja KMNL-a i sudaca.
Don Marinko Jelečević, povjerenik zadarskog KMNL-a, ujedno i vratar nogometne reprezentacije hrvatskih svećenika, zahvalio je svim sudionicima na igri i svemu što igrom i angažmanom čine u promicanju KMNL-a gdje se psovka kažnjava žutim kartonom. Vodstvo KMNL-a dodijelio je i prigodne plakete u zahvalnosti za podršku onima koji su podržali razvoj lige: nadbiskupu Puljiću, don Mladenu Kačanu kao dosadašnjem voditelju lige, don Šimunu Šindiji, domaćinu završnice u Vrani kad su se svi sudionici nakon utakmica i okrijepili hranom i pićem, Općini Pakoštane i Gradu Biogradu. Nadbiskup Puljić je zahvalio don Marinku, svim svećenicima i voditeljima ekipa koji su pratili igrače i osigurali efikasnost održavanja lige. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u natjecanju i sportom pokazali što znači biti pripadnik ekipe koja sudjeluje srcem i zna zašto se druži.
– Pslamist je zapisao kako je lijepo biti zajedno. Zajedništvo je važno u obitelji i na sportskom susretu, ne samo na misi, vjeronauku, nego i na igralištu. Želim vas podržati i ohrabriti. Nastavite se družiti i natjecati. Lijepo je kad čovjek živi mladost u sportskoj aktivnosti – rekao je mons. Puljić blagoslovivši prisutne, a bio je i zainteresirani gledatelj finalne utakmice. Na sredini igrališta nadbiskup, suci i igrači molitvom su počeli finalnu utakmicu. Mons. Puljić je pobjednicima s Plovanije uručio pehar i medalje. Prigodne statue dobili su igrači u sljedećim kategorijama: Lovre Kresović (Plovanija) je najbolji igrač lige, Kristijan Dražević (Plovanija) je najbolji vratar, Jurica Šarić (Ploča/Medviđa) najbolji je strijelac lige s 19 postignutih golova. Ekipa Žerave dobila je priznanje kao najkorektnija momčad KMNL-a.+