Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Šime i Bepo Filipi nisu imali sreće

23.05.2011. 22:00
Šime i Bepo Filipi nisu imali sreće


Ponajbolja dva seniorska boksača u Zadru proteklog vikenda nisu imali sreće na Prvenstvu Hrvatske koje se održalo u Koprivnici. Naime među preko 80 boksača iz 26 klubova, članovi BK Zadar braća Šime i Bepo Filipi su sudjelovali na prvenstvu. Šime Filipi je imao “nesreću” te je u prvoj borbi “izvukao” apsolutnog prvaka svijeta u super teškoj kategoriji (+91 kg), Hrgovića iz BK Leonardo. Istina Šime je izgubio, no nije se obrukao – imao je lijepih udaraca i trenutaka u borbi, što je sve Hrgović amortizirao da bi Šime bio poražen tijesnim rezultatom na poene 20:18.
Šimin brat, a “pulen” trenera Dragana Vidaića, Josip Bepo Filipi u teškoj kategoriji (-91 kg), nažalost nije imao sreće i on je poražen od Vugdelije iz Splita, koji je u borbi bio dva puta u trećoj rundi u nokdaunu. I o ovoj borbi bilo je dosta “govora”, dobio je Bepo pohvale za svoje izdanje tako da Dragan Vidaić, trener, nema razloga biti nezadovoljan učinkom svojih, iako su u prvom kolu ispali.
Šime i Bepo dobili su poziv izbornika za reprezentaciju Hrvatske koja će se okupiti u Zagrebu u četvrtak. Šime odlazi, no Bepo ne ide radi polaganja mature. Sa Šimom kao član reprezentacije odlazi u Češku na turnir sljedeću subotu i nedjelju i trener Dragan Vidaić. Ovo je veliko priznanje BK Zadru, braći Filipi, treneru Vidaiću i zadarskom boksu jer ne pamti se kada su dva boksača seniora Zadranina bila u reprezentaciji. Stoga još jedanput sve pohvale dečkima.
– Nisam niti malo tužan, nakon borbi braća Filipi su otputovala doma, a ja sam ostao gledati finale. Na svakom kutu ringa sam dobivao pohvale za borbu naših boksača, stoga mogu biti samo ponosan na ono što su uradili na prvenstvu. Jedno stoji, izgubili su, no ostali su čvrsto na nogama i nisu se pokolebali. Prva provjera za Šimu je u sastavu reprezentacije u Češkoj, a Bepo će dalje marljivo i predano trenirati, kazao nam je Vidaić.