Sve je spremno za Croatia Harley Days

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Jelica FARKAŠ
Biograd je počašćen što je domaćin ovako značajne manifestacije

Sve je spremno za veliki Croatia Harley Days, rečeno je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji održanoj tim povodom u biogradskoj Gradskoj vijećnici. Uz domaćine gradonačelnika Ivana Kneza, dogradonačelnika Marijana Stopfera i stručne suradnike Gradske uprave, ovoj su konferenciji nazočili i predstavnici Policijske uprave zadarske, glasnogovornik Elis Žodan i voditelj Odjela za cestovni promet Božidar Budiša. Ispred organizacijskog tima Harley Davidsona, predstavljač je bio Harry Gorijan, koji je odgovarao na brojna novinarska pitanja. Kako su u samom uvodnom izlaganju naglasili Ivan Knez i Marijan Stopfer, čast je za grad Biograd što je domaćin ovako značajne manifestacije. A 20. europski susret članova kluba Harley Davidsona, bez sumnje slovi za jedan od najvećih organiziranih promotivno-turističkih projekata u Hrvatskoj vezanih za moto-industriju. Ova manifestacija u Biogradu na Moru trajat će od 26. do 29. svibnja, a za to vrijeme grad i okolicu posjetit će preko 20.000 motorista koji već uvelike pristižu. Trodnevni program temeljito je razrađen i osigurana je njegova realizacija. Posebno u subotu kada je i najatraktivniji dio programa, a to je parada samih motora, čije okupljanje počinje u Zadru u 10.30 sati. Polazak prema Biogradu je u 12.30 sati.

Kolona će biti duga od četiri do pet kilometara, a motoristi će voziti brzinom od oko 30 do 40 kilometara na sat, rečeno je na konferenciji. Posebnu pozornost, naglasio je Budiša, valja obratiti na regulaciju prometa u vrijeme održavanja ove manifestacije u Biogradu i Zadru te na području čitave županije, jer je riječ o doista velikoj skupini motoriziranih gostiju. Posebno u subotu 28. svibnja kada se zbog kretanja defilea motociklista u Zadru vozačima preporučuje korištenje dionice Puntamika - Poluotok - Foša - Kružni tok - A.Starčevića -Biogradska -Jadranska i to u vremenu od 10.30 pa do 13.30 sati. U Biogradu, u vremenu od 12.30 do 15 sati treba u što manjoj mjeri koristiti cestu D8 na dionici Zadar-Biograd, kao i ulice u gradu Biogradu. Prije samog starta defilea u Zadru od 12 sati bit će zatvorena za promet ulica A. G. Matoša, a kod ulaska defilea u Biograd ulica Dr.Franje Tuđmana. Kretanje defilea odvijat će se desnom prometnom trakom. U samom gradu Biogradu sve je već prilagođeno spomenutoj manifestaciji. Postavljene su ograde i prostor za prezentaciju kao i pozornice za kulturni dio programa a koji će se tijekom tri dana održavati na tri gradske lokacije, a uz nastup najpoznatijih svjetskih bendova i interpreta. Obavljeni su također i razgovori s ugostiteljima koji su se pripremili za ovo događanje, kao i restorani i privatni iznajmljivači koji su spremni za prihvat većeg broja gostiju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno