Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Sve je spremno za Croatia Harley Days

23.05.2011. 22:00
Sve je spremno za Croatia Harley Days


Posebnu pozornost valja obratiti na regulaciju prometa u vrijeme održavanja ove manifestacije u Biogradu i Zadru te na području čitave županije, jer je riječ o doista velikoj skupini motoriziranih gostiju – Božidar Budiša, voditelj Odjela za cestovni promet PU zadarske


Sve je spremno za veliki Croatia Harley Days, rečeno je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji održanoj tim povodom u biogradskoj Gradskoj vijećnici. Uz domaćine gradonačelnika Ivana Kneza, dogradonačelnika Marijana Stopfera i stručne suradnike Gradske uprave, ovoj su konferenciji nazočili i predstavnici Policijske uprave zadarske, glasnogovornik Elis Žodan i voditelj Odjela za cestovni promet Božidar Budiša. Ispred organizacijskog tima Harley Davidsona, predstavljač je bio Harry Gorijan, koji je odgovarao na brojna novinarska pitanja. Kako su u samom uvodnom izlaganju naglasili Ivan Knez i Marijan Stopfer, čast je za grad Biograd što je domaćin ovako značajne manifestacije. A 20. europski susret članova kluba Harley Davidsona, bez sumnje slovi za jedan od najvećih organiziranih promotivno-turističkih projekata u Hrvatskoj vezanih za moto-industriju. Ova manifestacija u Biogradu na Moru trajat će od 26. do 29. svibnja, a za to vrijeme grad i okolicu posjetit će preko 20.000 motorista koji već uvelike pristižu. Trodnevni program temeljito je razrađen i osigurana je njegova realizacija. Posebno u subotu kada je i najatraktivniji dio programa, a to je parada samih motora, čije okupljanje počinje u Zadru u 10.30 sati. Polazak prema Biogradu je u 12.30 sati.
Kolona će biti duga od četiri do pet kilometara, a motoristi će voziti brzinom od oko 30 do 40 kilometara na sat, rečeno je na konferenciji. Posebnu pozornost, naglasio je Budiša, valja obratiti na regulaciju prometa u vrijeme održavanja ove manifestacije u Biogradu i Zadru te na području čitave županije, jer je riječ o doista velikoj skupini motoriziranih gostiju. Posebno u subotu 28. svibnja kada se zbog kretanja defilea motociklista u Zadru vozačima preporučuje korištenje dionice Puntamika – Poluotok – Foša – Kružni tok – A.Starčevića -Biogradska -Jadranska i to u vremenu od 10.30 pa do 13.30 sati. U Biogradu, u vremenu od 12.30 do 15 sati treba u što manjoj mjeri koristiti cestu D8 na dionici Zadar-Biograd, kao i ulice u gradu Biogradu. Prije samog starta defilea u Zadru od 12 sati bit će zatvorena za promet ulica A. G. Matoša, a kod ulaska defilea u Biograd ulica Dr.Franje Tuđmana. Kretanje defilea odvijat će se desnom prometnom trakom. U samom gradu Biogradu sve je već prilagođeno spomenutoj manifestaciji. Postavljene su ograde i prostor za prezentaciju kao i pozornice za kulturni dio programa a koji će se tijekom tri dana održavati na tri gradske lokacije, a uz nastup najpoznatijih svjetskih bendova i interpreta. Obavljeni su također i razgovori s ugostiteljima koji su se pripremili za ovo događanje, kao i restorani i privatni iznajmljivači koji su spremni za prihvat većeg broja gostiju.