U nedjelju susret "Pirovcu hvala"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
haberle
Sebastian GOVORČIN
Želja nam je doći u Pirovac i izraziti zahvalnost na iskazanom gostoprimstvu 1991. godine - Ivana Haberle

U nedjelju će se u Pirovcu održati manifestacija "Pirovcu hvala" koju je inicirala udruga "Žene u Domovinskom ratu" Zadar, a realizirat će se u suradnji s općinama Pirovac i Lišane Ostrovičke i mjesnih odbora Bulić i Vukšić. Manifestacija se održava u povodu Majčinog dana i Međunarodnog dana obitelji koji se tradicionalno obilježavaju u mjesecu svibnju.

- Želja nam je doći u Pirovac i zajedno s mještanima Bulića, Vukšića i Lišana Ostrovičkih izraziti zahvalnost Pirovcu na iskazanom gostoprimstvu 1991. godine. U najtežim uvjetima srpske agresije na Hrvatsku, mali hrvatski čovjek je protjeran iz vlastitog doma i postao je prognanik u vlastitoj domovini. Sa zavežljajem u ruci tražili su utočište i zaštitu. Ljudi iz navedenih naselja su među prvima osjetili ubojitost neprijateljskih projektila, točnije 17. srpnja 1991. godine i evakuacijom bili sklonjeni na sigurno, u Pirovac, kazala je predsjednica udruge "Žene u Domovinskom ratu" Zadar, Ivana Haberle, koja je istaknula:

- Želja nam je javno izraziti zahvalnost, kako mještanima, radnicima Pirovčanke, tako i svima onima koji su na bilo koji način pomogli prognanicima, izbjeglicama, ali i hrvatskim braniteljima.

Program susreta "Pirovcu hvala", održat će se u kino dvorani u Pirovcu s početkom u 19 sati. Goste iz Bulića, Vukšića i Lišana Ostrovičkih, Zadra, kao i drugih dijelova Zadarske županije pozdravit će načelnik Općine Pirovac Ante Šparica uz nastup pirovačkog KUD-a. O ratnim danima i progonstvu te evakuaciji u Pirovac, govorit će fra Mirko Klarić, uz nastupe KUD-ova "Vukšić" i "Sv. Nikola Tavelić" iz Lišana Ostrovičkih. Potom će se čitati izvadci iz knjige "Koracima nade u istinu - moja priča za tvoju istinu", nazočnih autorica i održati izlaganje o potrebi zapisivanja svjedočanstava iz Domovinskog rata, a okupljenima će zahvaliti predsjednica udruge, Ivana Haberle. Svim ženama i majkama podijelit će se sadnice cvijeća koje je za ovu prigodu osigurala Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola "Stanko Ožanić" iz Zadra.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno