Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Frankofonija u Benji

23.05.2012. 22:00
Frankofonija u Benji


Vrlo sam počašćen ovim pozivom i uvijek mi je iznimno drago nazočiti svim događanjima u kojima je francuski jezik u glavnoj ulozi, kazao je Zekanović


Zidove Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje ovih dana krase radovi učenika koji u toj školi uče francuski jezik kao izborni predmet. Izložbu je u utorak otvorio Nenad Zekanović, predsjednik Hrvatsko-francuske udruge Zadar, koja je u Gradskoj knjižnici Zadar u povodu Dana frankofonije organizirala tematsku likovnu radionicu, “Dis-moi dix mots qui te racontent” (“Reci mi deset riječi koje ti pričaju”).
– Vrlo sam počašćen ovim pozivom i uvijek mi je iznimno drago nazočiti svim događanjima u kojima je francuski jezik u glavnoj ulozi. Nadam se da će kroz učenje ovog lijepog jezika, jezika jedne bogate kulture, imati priliku kroz život stalno obogaćivati svoj unutarnji svijet, kazao je Zekanović.
Zekanoviću su riječi dobrodošlice uputili Marko Marin, ravnatelj OŠ Šimuna Kožičića Benje, pedagog Boris Colić, te profesorica francuskog jezika Daniela Miličević.
Marko Marin je istaknuo da mu je uvijek iznimna čast ugostiti Zekanovića u svojoj školi te mu je zahvalio na podršci u svim inicijativama i aktivnostima koje škola potiče vezanih za učenje francuskog jezika. Zajedno se nadaju uspješnoj daljnjoj suradnji i realizaciji novih projekata učenika.
Francuski jezik se u ovoj školi uči već niz godina, a učenici su svoje znanje rado demonstrirali i na otvorenju izložbe pa su na francuskom jeziku izveli pjesmice, igrokaze i recitacije koji tematski prate njihove likovne uratke.