Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Marin Tomić podnosi ostavku

23.05.2012. 22:00
Marin Tomić podnosi ostavku


Ne promijeni li se nešto Biograd lako može ponovno u Treću ligu – smatra Tomić


Četiri i pol godine su bile dovoljno. Krajem prosinca 2007. godine Marin Tomić preuzeo je dužnost predsjednika Rukometnog kluba Biograd koji je tada bio u Trećoj ligi. Tomić je na glavnoj klupskoj dužnosti naslijedio Antuna Bakiju. Prije godinu dana Biograd je bio prvak Druge lige, a sada je 10. momčad Prve lige, sa sjajnim učinkom na domaćem terenu. Ipak, Tomić je odlučio:
– Bilo je dosta. Ovako više ne ide i zato ću na Skupštini kluba, koja bi trebala biti sljedeći tjedan, dati ostavku.
Zašto takva odluka u trenutku kada Biograd ima najbolje rezultate u klupskoj povijesti?
– Razlog je taj što u klubu osim Zdenka Kvartuča i mene u logističkom dijelu nikoga nije briga ni za što. Treneri su svoje odradili, igrači također, ali netko treba sve to i organizirati. Od 1. siječnja ove godine od Grada Biograda na Moru dobili smo 42 tisuće kuna, s time da od 3. ožujka nismo dobili ni kune, a od tada smo odigrali gotovo cijelu polusezonu. Kako smo to izgurali ni sam ne znam.
Koliko je novca bilo potrebno za sezonu?
– Za Prvu ligu s troškovima putovanja, kotizacije i organizacije domaćih utakmica te naknade za trenera treba minimalno 250 do 300 tisuća kuna. Napominjem da je to iznos po kojem nijedan igrač neće dobiti ni kunu. Ako nam Grad to ne može omogućiti ja više ne mogu davati novac iz svog džepa.
Kakva je onda budućnost kluba?
– Neizvjesna. Ne promijeni li se nešto Biograd lako može ponovno u Treću ligu. Uvijek ću pomagati klubu koliko budem mogao, ali ovako kako je bilo do sada više ne mogu – zaključio je Tomić.