Bulat: Kunem se životom da nisam nikoga nagovarao!

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ
Ja sam glas malog čovjeka koji se suprotstavio vladajućoj garnituri - Ivan Bulat

Mogu ići na poligraf, nikoga nisam nagovarao na glasovanje u Banjevcima, niti su to radili moj otac i brat. Kunem se životom! Sve to su notorne laži kojima se žele poništiti rezultati izbora u rodnom mjestu Željka Baradića gdje smo ga pobijedili, a sve to se čini kako bi se izbjegao drugi krug izbora za župana i osigurala pobjeda Stipe Zrilića. Ja sam glas malog čovjeka koji se suprotstavio vladajućoj garnituri pa sad čine sve kako bi me degradirali služeći se iznošenjem neistinitih činjenica - rekao je Ivan Bulat, dipl. oec. na jučerašnjoj konferenciji za medije sazvanoj kako bi javnost upoznao sa svojom stranom priče o izbornom postupku u Banjevcima nakon što je Županijsko izborno povjerenstvo poništilo izborni rezultat uvaživši prigovor Željka Baradića, Bulatova protukandidata iz redova HDZ-a.

Bulat tvrdi kako je sve iskonstruirano i da su njegovi politički oponenti, lokalni hadezeovci predvođeni Željkom Baradićem, sve ono što su oni sami radili, »prišili njemu«.

- Ivan Troskot, član biračkog odbora u Banjevcima, Baradićev je rođak. On je napisao u Zapisniku o radu biračkog odbora da sam ja u jutarnjim satima, nakon što sam glasovao, u više navrata ulazio na biračko mjesto i izravno sugerirao biračima da glasuju za mene. Napisao je, također i da su moj otac i brat zaokruživali listiće umjesto drugih birača. Naveo je i kako sam ja udaljen s biračkog mjesta - iznio je Bulat pojašnjavajući kako je na biračko mjesto došao kao i svatko drugi obaviti svoju dužnost, a potom da se udaljio.

Kazao je kako je istina da se vraćao, ali samo zbog informiranja odbora o potrebi izlaska na teren kako bi se jednoj nepokretnoj gospođi omogućilo glasovanje, te da je tada ugledao Tihomira Troskota, također u rodbinskoj vezi s Baradićem, kako zaokružuje listić umjesto čovjeka koji je sjedio pored njega. Ispričao je i kako je ta ista osoba u vrijeme predizborne kampanje u jednom mjesnom kafiću nasrnula na njega pivskom bocom, no to da nije prijavljivao policiji kako se ne bi podizale tenzije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno