Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Štimac pozvao Marina Tomasova

Autor: Novi list

23.05.2013. 22:00
Štimac pozvao Marina Tomasova


Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Splitu je istaknuo kako naša reprezentacija u kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo protiv Škotske 7. lipnja u Zagrebu ove godine mora pobijediti, te da neće dopustiti nikakvo opuštanje igrača koje bi moglo ugroziti taj plan.
– Utakmica protiv Škotske nosi tri vrlo važna boda koja mi moramo uknjižiti jer nam to donosi mir u naredna tri mjeseca, do rujna kada nas u Beogradu očekuje strašno iskušenje protiv Srbije – rekao je Štimac koji je odbacio tvrdnje kako će utakmica protiv Škotske biti lagana jer ta reprezentacija nema ambicija s obzirom da je izgubila sve izglede za plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu 2014. godine.
Po Štimčevim riječima škotski je izbornik krenuo u radikalne promjene u svojoj reprezentaciji, te da žele dokraja pomrsiti račune nekome od favorita.
– Neću dopustiti da to budemo mi i ne želim primjetiti opuštanje kod naših igrača.
Među igračima koje je Štimac pozvao je i više mladih nogometaša koji ranije nisu bili na popisu A selekcije, za koje je Štimac rekao da ih želi pobliže upoznati i dati im priliku da se na pripremama u Međugorju nametnu. Posebice se osvrnuo na Alena Halilovića u vezi kojeg u medijima postoje prijepori hoće li u budućnosti nastupati za reprezentaciju Hrvatske ili BiH.
– Nadam se skorom Halilovićem debiju za hrvatsku reprezentaciju, ali ne na način kao što to neki zamišljaju, da bi riješio dvojbu hoće li on igrati za Hrvatsku ili BiH. On je prošao sve uzraste hrvatske reprezentacije mlađe dobi i ovo je za njega vrlo kritično razdoblje u kojem moramo svi zajedno biti vrlo pažljivi u nastavku njegovog razvoja jer on je veliki zalog budućnosti hrvatskog nogometa.
Štimac je također pozvao i mladog, 17-godišnjeg stopera Dinama Tina Jedvaja.
– Želim izbliza upoznati Jedvaja kako bi spoznali u koje bi ga vrijeme mogli uključiti u prave stvari i akcije.
Obrazložio je je Štimac i pozive Hrvoju Miliću iz Istre 1961 i Marinu Tomasovu iz Münchena 1860.
– Milić je odigrao briljantnu sezonu za Istru, a Tomasov je za München 1860 odigrao pet-šest odličnih utakmica kao krilni igrač sa više ofenzivnih zadataka. Antu Rebića iz RNK Split nisam pozvao, iako je on zanimljiv igrač, no povratkom Perišića i Kranjčara sada nema razloga raditi dodatne probe na krilnoj poziciji – kazao je Štimac i potvrdio kako će se već u nedjelju stručnom stožeru reprezentacije priključiti donedavni trener Hajduka Mišo Krstičević.