Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Čak 150 osnovaca nategnulo luk i gađalo strijelom

23.05.2017. 22:00
Čak 150 osnovaca nategnulo luk i gađalo strijelom


Čak 150 osnovnoškolaca jučer je imalo prilike nategnuti luk i strijelom ciljati metu. Događalo se to u Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje gdje se održavao program Hrvatskog olimpijskog odbora „Odaberi sport”.
Radi se o programu na lokalnoj razini u sklopu kojeg se djeci školskog uzrasta predstavlja sport. Jučer je osnovnoškolcima (od 5. do 8. razreda) OŠ Šimuna Kožičića Benje predstavljeno streličarstvo, klub u kojem se ono prakticira. Uz teorijski dio, u sklopu prakse učenici su imali priliku isprobati luk i strijelu u školskoj dvorani gdje je napravljen poseban dio s metama.
– Učenicima streličarstvo ide izvrsno. Svega dvije tri mete su promašili. Ovo ostalo sve su pogodili, komentirala je Maja Pavković, predsjednica Streličarskog kluba Zadar čiji članovi su jučer aktivno radili s osnovnoškolcima.
– Ovo je bilo inače prvo gostovanje streličara u OŠ Šimuna Kožičića Benje, iako je škola zahvaljujući svojim profesorima dugi niz godina bila aktivna u streljaštvu. Pod vodstvom kolegice Anke Bacalje nastupali smo i na državnim prvenstvima i naša djeca su u tome imala i uspjeha otkrio je ravnatelj Marko Marin.
Dodajmo i to kako je Streličarski klub Zadar aktivan na različitim područjima. Kako s edukacijom, tako i sudjelovanjem na natjecanjima te drugim sportskim događanjima. Nedavno su sudjelovali na Festivalu sporta, otkrila je njihova predsjednica, a očekuje ih i sudjelovanje na Kvartart festivalu koji će se uskoro održati i u Zadru. U međuvremenu svi zainteresirani za streličarstvo na otvorenom to mogu isprobati na izlazu iz grada (Bokanjac) utorkom, četvrtkom i subotom od 17.30 sati.