Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Gaćina: Više izgleda imam u parovima

23.05.2017. 22:00
Gaćina: Više izgleda imam u parovima


Svjetsko stolnotenisko prvenstvo je pred vratima, a dvojica hrvatskih reprezentativaca, Andrej Gaćina i Tomislav Frane Kojić, formu bruse u Portugalu. Točnije, u Portu gdje treniraju zajedno s portugalskom reprezentacijom, a s njima je i trener Željan Gaćina. U “grad mostova” stigli su 17. svibnja, ostat će do 25., a vrlo su zadovoljni uvjetima.
– Ovdje imamo stvarno dobar trening, dvorana nam je od smještaja minutu hoda, a u tom kompleksu se i hranimo. Doduše, prehrana u tom centru je nešto lošija, ali i to se da riješiti. Kad ulovimo vremena znamo otići van na večeru, imaju mnogo dobrih i jeftinih ribljih restorana – istaknut će naš prvi reket Andrej Gaćina te dodati:
– Ujutro treniramo s Portugalcima, ovdje su svi osim Apolonije. Popodne treniramo s mojim bratom, radimo manny balls i situacijske treninge koji su bitni za našu igru. Manje-više smo zdravi, nadamo se da će tako i ostati.
Što se tiče forme Gaćina misli da je ona zadovoljavajuća.
– Prošlo prvenstvo, ono u Budimpešti, sam se odlično osjećao. Na kraju sam zaustavljen među 32. Jedino što za razliku od tada nemam mnogo mečeva u nogama. Očekivanja? A znate mene, iz meča u meč, važno je da se dobro osjećam, da dam sve od sebe. Važno je samo dobro igrati.
Portugal je, među ostalim, odabran i zbog Freitasa. Zlatni par s EP-a 2011. Gaćina – Freitas obnovio je suradnju.
– Nismo mnogo igrali skupa jer ima problema s ramenom. Doduše, prvi put kad smo nastupili zajedno dogurali smo do polufinala turnira u Katru, izgubili od Kineza iako smo imali 2:2 i 10:7. Mislim da tu neće biti problema. U svakom slučaju, veće šanse su nam u paru, tu je sve moguće, pogotvo jer neće igrati svi najjači. Iako, ne odbacujem nadanja u singlu – zaključio je Gaćina. (www.hsts.hr)