Preminuo a da nije dočekao legalizaciju obnovljene kuće

Slika korisnika admin
Autor: 
Vedran SITNICA

Da je pravda, a i poslijeratna obnova zajedno s legalizacijom objekata, ponekad spora, svjedoči i slučaj Srećka Bakarića, nekadašnjeg mještanina Zemunika Gornjeg, koji je umro prije nego je dočekao legalizaciju obnovljene, u ratu porušene kuće.

Upravni odjel za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje, Sjedište Zadar, prije nekoliko dana donio je rješenje kojim se obustavlja postupak za izdavanje uporabne dozvole za građevine izgrađene, rekonstruirane, obnovljene ili sanirane u provedbi propisa o obnovi za građevinu izgrađenu u Zemuniku Gornjem. Podnositelj Srećko Bakarić zatražio je podneskom u ožujku prošle godine izdavanje uporabne dozvole za obiteljsku kuću, za koju je rješenje o obnovi dobio još 1997. godine. Nakon godina truda, ulaganja, ishodovanja različitih dokumenata, poput onog o šteti na građevinskom objektu kojeg je izdala Komisija za procjenu ratne štete.

- Dana 12. travnja ovo Tijelo je po službenoj dužnosti zatražilo izvod iz matice umrlih. Uvidom u smrtni list Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji utvrđeno je kako je podnositelj Srećko Bakarić preminuo 16. rujna 2016. godine. Nasljednici odnosno pravni slijednici nisu se pojavili ili izjasnili o nastavku vođenja ovog postupka. Kako je stranka preminula, a nasljednici, odnosno pravni slijednici nisu poznati, valjalo je odlučiti kao u izreci ovog rješenja, naveli su u Upravnom odjelu za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje.

Inače, Bakarić je svojedobno kao prognanik živio u hotelu Iž, a jednom je prilikom devastirani objekt u Zemuniku pokušao unajmiti štićenicima Reto centra. Zbog prosvjeda mještana, koji su smatrali da im se na taj način "droga uvlači u mjesto", bez obzira na uvjeravanja stručnjaka i župnika, štićenici su odustali od dolaska u Zemunik.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno