Sabljar Dračevac prozvala Glasovac za loš izborni rezultat

Slika korisnika admin
Autor: 
Marin GOSPIĆ

Predsjednica županijskog SDP-a i kandidatkinja za županicu Renata Sabljar Dračevac priprema se za drugi krug izbora, iako on još uvijek nije potvrđen.

- Božidar Longin još nema kvalificiranu većinu plus jedan glas. Županijsko izborno povjerenstvo tražilo je poništenje izbora u Bilišanima zbog viška listića u kutijama, a SDP je zatražio poništenje izbora u Buliću jer je utvrđeno da su na izborima glasale osobe koje nisu pristupile biralištu. Nadam se da će ŽIP svu dokumentaciju o tome proslijediti DIP-u i da će oni reagirati u skladu sa zakonom, rekla je Sabljar Dračevac jučer na konferenciji za medije na Trgu pet bunara.

Sabljar Dračevac kaže kako joj za ulazak u drugi krug nedostaju svega 82 glasa, a u ta dva mjesta registrirano je oko 600 birača. Iako su u Buliću većinski glasovi otišli Longinu, dodaje kako je situacija u Bilišanima zanimljiva zbog glasova Srba koji su tijekom rata odselili.

Zanimljiviji je ipak bio drugi dio konferencije za medije tijekom kojeg su na vidjelo isplivali narušeni odnosi u zadarskom SDP-u, koji zapravo i nisu tajna, ali rijetko se dogodi da ih javno iznose sami SDP-ovci. Sabljar Dračevac prozvala je svoju kolegicu na čelu gradske organizacije i kandidatkinju za gradonačelnicu Zadra Sabinu Glasovac za loš izborni rezultat u gradu. Povod za prozivke predsjednici županijske organizacije bila je, kako smo još jučer pisali, činjenica da je ona kao kandidatkinja za županicu u gradu osvojila više glasova od SDP-ove kandidatkinje za gradonačelnicu.

- Gradska razina je podbacila. U Zadru smo imali 29 posto glasova što je za jednu trećinu manje nego prije četiri godine. Očekivali smo dobar rezultat u Zadru, ipak je riječ o saborskoj zastupnici, rekla je Dračevac napomenuvši kako su SDP-ovi kandidati promovirani kao saborski zastupnici ostvarili puno lošiji rezultat od SDP-a Zadarske županije u svim dalmatinskim županijama, čime je prozvala i vodstvo SDP-a te novog predsjednika Davora Bernardića.

- Kako mi je Bernardić rekao: 'Ona je vidljiva, ti nisi'. Za drugi krug u utrci za mjesto župana očekujem podršku gradske i svih općinskih organizacija. Ali prije svega očekujem da u nedjelju, na ponovljenim izborima u Bilišanima i Buliću građani izađu na izbore i glasaju za promjene, zaključila je Sabljar Dračevac.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno