Zadarski komorni orkestar i ostali izvođači oduševili publiku

Slika korisnika admin
Autor: 
Arif SITNICA

Zadarski komorni orkestar u ponedjeljak navečer nastupio je zadnji put u ovoj Koncertnoj sezoni. Na koncertu u Svečanoj dvorani Sveučilišta kao solisti su nastupila dva sjajna mlada glazbenika rodom iz Imotskog, braća Đuzel - Marijan, pijanist i Ivan, trubač.

Bio je ovo njihov premijerni nastup uz Zadarski komorni orkestar, a predstavili su se kroz izvedbu Koncerta za klavir, trubu i gudački orkestar u c-molu, op. 35 Dmitrija Šostakoviča. Orkestrom je dirigirao Veton Marevci, mladi Karlovčanin koji je netom diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.  Ravnao je praizvedbom djela splitske skladateljice sa stalnom adresom u Beču, Mirele Ivičević. Upravo po narudžbi Zadarskog komornog orkestra, a uz potporu Ministarstva kulture RH, ona je napisala djelo Her Absence Filled the World.

Uz navedena, na koncertu su izvedena još dva djela - dopadljiv Mozartov Divertimento u F - duru KV 138 i Pintarichiana, suita za gudače jednog od najboljih hrvatskih skladatelja 20. stoljeća, Borisa Papandopula.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno