Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

“Budinić” izborio državno finale

24.05.2018. 11:27
“Budinić” izborio državno finale


Izvanredne vijesti stižu iz Splita s državne poluzavršnice u košarci za pete i šeste razrede. Učenici Osnovne škole "Šime Budinić" pobijedili su u polufinalu OŠ "Otočac" s 32:5, a u finalu OŠ "Dubrovnik" s rezultatom 47:13 i izborili nastup na državnom finalu.
Ovakvi rezultati ne bi bili mogući bez napornog i ustrajnog rada učenika pod vodstvom profesora Borisa Banića koji je i ovom pobjedom nastavio veliki niz uspješnih rezultata.
Ravnatelj OŠ "Šime Budinić", Ivan Čular ne skriva zadovoljstvo uspjehom svojih učenika.
– Jako sam ponosan na njih, kao i na sve učenike unutar naše škole koji redovito postižu zavidne rezultate kako u županijskim, tako i u državnim okvirima. Posebno sam sretan što je veliki rezultat postignut u košarci, koja je sport broj jedan u našem gradu jer nije svejedno biti prvi u košarci ili u nekom drugom sportu, ako gledamo sportsku povijest Zadra. Kao ravnatelj, osobno ne mogu učinit puno za njihov uspjeh, za to je pak zaslužan profesor Banić i naravno svi učenici uključeni u natjecanje, ali im mogu omogućiti najbolje uvjete za rad, istaknuo je Čular.
Ova zadarska škola poznata je u svom promoviranju zdravog načina života i u skladu s tim promicanju sportskih aktivnosti.
– Uvijek podržavam rad učitelja u svakom pogledu. Onim učenicima koji su uključeni u natjecateljske aktivnosti izlazimo maksimalno u susret vezano uz njihove školske obveze. Ovakvi rezultati ne dolaze preko noći, oni su produkt dugotrajnog, kontinuiranog rada te sada već "dolazi na naplatu". U cijeloj ovoj sportskoj priči važni su zajedništvo i uigranost koji su ključni momenti uspjeha. Naravno, jako bitan faktor je i profesor Banić koji se zna postaviti i motivirati svu tu djecu, jer bez takvog odnosa prema radu ne bi bilo niti ovakvih rezultata, zaključio je Čular.
Zanimljivo je istaknuti kako je ova škola prije dvije godine osvojila Državno prvenstvo u košarci također za pete i šeste razrede, a svoj uspjeh, ista generacija je ponovila ove godine prije tri tjedna u Poreču gdje su osvojili državni naslov za sedme i osme razrede.
Nadamo se da će ovogodišnja generacija kao u Splitu jednako uspjeha i sreće imati i na državnom finalu za pete i šeste razrede koje će se održati od 3. do 5. lipnja u Vinkovcima.