INFORMER OBJAVIO: "Gotovina i Ljimaj pripremaju napad na sever Kosova!?"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Srpske 'nezavisne dnevne novine' i portal Informer objavili 'senzacionalnu' vijest:
Hrvatski i šiptarski ratni zločinci u Prištini sada potpuno otvoreno, bez ikakvog skrivanja, razrađuju plan za novo etničko čišćenje Srba, piše Informer u podnaslovu
Ante Gotovina i Fatmir Ljimaj

U tekstu koji je objavljen 21. svibnja, a koji su potpisali A. Grbović i M. Dobromirović, srpske novine i portal Informer pod egidom Sklopljen zločinački, antisrpski pakt! piše sljedeće:

"Ratni zločinci Fatmir Ljimaj i Ante Gotovina, ljudi koji su odgovorni za smrt i progon stotina hiljada Srba i kojima je suđeno u Haškom tribunalu, ovih dana u Prištini pripremaju plan za napad na sever Kosova!

Ljimaj, zamenik premijera lažne države Kosovo, i Gotovina, hrvatski general koji je lično rukovodio genocidnom akcijom 'Oluja', sastali su se proteklog vikenda u Prištini. Oni su razrađivali strategiju za novo etničko čišćenje Srba, a fotografima su pozirali u jednom kafiću."

No, u silnom trudu da javnosti obznane ovu "zavjeru" dogodila im se velika omaška - pišu kako su se Gotovina i Ljimaj sastali u Prištini, a do ovoga je susreta došlo u zagrebačkom hotelu Esplanade!

To je lako provjerljivo usporedbom fotografija Gotovine i Ljimaja s onima terase Oleander hotela Esplanade, iz kojih je jasno da se susret dogodio upravo tamo. A kako saznajemo, do njega je došlo sasvim slučajno kada je je albanska delegacija stigla u Zagreb te se zamjenik kosovnog premijera javio Gotovini i zamolio ga za kavu.

"Prema rečima naših odlično obaveštenih diplomatskih izvora, Gotovina instruiše kosovsko rukovodstvo za novu 'Oluju', akciju sličnu onoj koja je sprovedena u Hrvatskoj

- Gotovina već duže vreme savetuje Šiptare kako da reše 'srpski problem'. Tuđmanov general ranije je krio svoje 'albanske kontakte', a sada se otvoreno i na javnim mestima sreće sa funkcionerima lažne države."

"Samo naivan čovek može da pomisli da je Gotovina iz Zagreba otišao u Prištinu samo da popije kafu ili da popriča sa Ljimajem o fudbalu. Gotovina je neformalni savetnik šiptarskih vlasti. Nije tajna da su mu obećali milionski keš ako im pomogne da osvoje sever. I što je najstrašnije, Zapad sve to zna, a KFOR i Euleks ni prstom ne mrdaju... - prenosi Informerov izvor."

Navodno, novinari su pokušali dobiti na telefon i Antu Gotovinu:

"I dok se Gotovina nije oglašavao i nije odgovarao na pozive naših novinara, Ljimaj je na svom Fejsbuk nalogu napisao da mu je drago što se sa generalom sreo 'u drugačijim okolnostima':

- Obaveza Kosova i prijateljske države Hrvatske jeste da jačaju ekonomsku saradnju. Evropske integracije Kosova su naš strateški cilj. Sa Gotovinom sam se prisetio teških vremena kroz koje su prošle naše zemlje, ali i mi kao pojedinci. Uživali smo i u uspesima i postignućima naših zemalja, ali i nas kao pojedinaca..., napisao je Ljimaj.

Glavne navode teksta iz srpskih novinara o "zločinačkoj strategiji" prenijeli smo jučer generalu Gotovini koji se pak nije htio posebno osvrtati na to, što je i razumljivo budući da je nakon izlaza iz haškog zatvora, sa Foruma u Zadru jasno poručio: "Neću ulaziti u politiku, to nije moj put". No, Gotovina je za naš list jučer ipak o skandaloznom članku Informera kazao:

- Neka pišu što hoće, ne zanimaju me takve gluposti pa i ne bih to komentirao.

opširnije u tiskanom izdanju

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno