Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kazališna udruga Igrajmo se pozvana na festival klasičnog kazališta u Padovi

24.05.2018. 09:10
Kazališna udruga Igrajmo se pozvana na festival klasičnog kazališta u Padovi


Zadarska Kazališna udruga Igrajmo se pozvana je na 23. "RASSEGNA INTERNAZIONALE TEATRO CLASSICO ANTICO CITTA DI PADOVA“, međunarodni festival klasičnog kazališta u Padovi. Poziv im je uručen od strane nadležnih u gradskoj upravi Padove, a povod je bio 15. obljetnica djelovanje Kazališne udruge Igrajmo se koja pada upravo ovo proljeće. Članovi udruge zajedno sa svojim voditeljicama u Italiju idu uz potporu Upravnog odjela za međunarodnu suradnju Grada Zadra i to za par dana. Festival se održava od 21. do 28. svibnja, a predstava Kazališne udruge Igrajmo se "Oblaci (Aristofanova komedija)" je na rasporedu u nedjelju, 27. svibnja, u 18:30 sati.
U predstavi glumi 18 mladih zadarskih glumaca, polaznika udruge, a kreativni tim produkcije čine Lucija Dovranić (dramaturgija i režija), Tajana Cvjetković (koreografija), Anita Goreta (kostimografija), Dragan Sinovčić (scenografija) i Ivo Dorkin (maske). Predstava je u potpunosti nastala u produkciji Kazališne udruge Igrajmo se pod vodstvom Matije Šango Šimurina.
– Ovim gostovanjem otvaramo svečanu proslavu 15. obljetnice naše udruge, a povodom toga smo i u završnim pripremama za NOBI FEST, koji se održava 8. i 9. lipnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru. U petak, 8. lipnja, na rasporedu su predstave "Naopake bajke" u 18 sati (redateljica Matija Šango Šimurina), "Mali princ" u 19 sati (redateljica Lucija Dovranić) i Oblaci u 21 sat (redateljica Lucija Dovranić). U subotu, 9. lipnja imamo svečanu dodjelu glumačkih nagrada NOBI i diploma našim polaznicima, kao i prigodni program s gostima u čast 15. obljetnice Udruge, ističe Šango Šimurina.