Antonio Vučetić mora platiti 3000 kuna kazne

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Zbog obnašanja dužnosti donačelnika i direktora općinske firme
Utvrđeno da je dužnosnik Antonio Vučetić, propustom da na drugu osobu (povjerenika) prenese upravljačka prava na temelju udjela u vlasništvu trgovačkog društva Cantito d.o.o., počinio povredu članka 16. stavka 1. Zakona, kažu u Povjerenstvu
Zvonko KUCELIN
Bude li elemenata za žalbu, svakako ćemo se žaliti - Antonio Vučetić

Antonio Vučetić, donačelnik općine Vir, mora platiti kaznu  od 3000 kuna - odluka je najnovije sjednice Povjerenstva za odlučivanje  o sukobu interesa. A Vučetić je Zakon o sprječavanju sukoba interesa  prekršio obnašajući istodobno dvije dužnosti, kazala nam je glasnogovornica Martina Jurišić.

- Nastavno na Vaš upit obavještavam Vas da je Povjerenstvo za  odlučivanje o sukobu  interesa na 50. sjednici donijelo odluku da je  dužnosnik Antonio Vučetić, zamjenik općinskog načelnika Općine Vir  počinio povredu članka 14. stavka 1. Zakona o sprječavanju sukoba interesa, koja proizlazi iz istovremenog obnašanja navedene javne dužnosti i  obavljanja poslova direktora trgovačkog društva Cantito d.o.o.

Također je utvrđeno da je isti dužnosnik, propustom da na drugu osobu (povjerenika) prenese upravljačka prava na temelju udjela u vlasništvu trgovačkog društva Cantito d.o.o., počinio povredu članka 16.  stavka 1. Zakona. Za utvrđene povrede dužnosniku je izrečena sankcija u  iznosu od 3000 kuna, stoji u odluci Povjerenstva.

Vučetić ovu odluku nije htio komentitrati dok je ne dobije napismeno,  tek kratko napominjući:

- Uvjeren sam da smo u pravu i bude li elemenata za žalbu, svakako  ćemo se žaliti, kaže Vučetić.

Postupak protiv njega pokrenut je 15. studenog prošle godine, a  Vučetić nam je tada izjavio kako sve to što mu se stavlja na teret nije istina:

-  Svoje sam ovlasti prenio na treću osobu i to ovjerio kod javnog bilježnika, te sam to dostavio Povjerenstvu, nakon što su od mene zatražili  očitovanje. Ne znam zašto te dokumente još nisu primili, ali sve sam im  uredno poslao. Želim naglasiti da niti jedna općinska tvrtka nikada nije  imala nikakvu suradnju s tvrkom Cantito, one čak nisu niti u istoj branši  djelovanja. Dakle, apsolutno nema ovdje nikakve povrede dužnosti, pa  nema ni sukoba interesa, što ću i dokazati jer smo sve radili po zakonu,  kazao nam je Vučetić koji je tada bio uvjeren da će Povjerenstvo, nakon  pokretanja postupka, uvidjeti da nije bio u niti kakvom sukobu.

No, i nakon zaprimljene dokumentacije odrezana mu je kazna, što  znači da je Povjerenstvo u njegovu slučaju ipak našlo elemenata o sukobu interesa.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika gonzalezandresloan
Pozdrav, Jeste li poslovni čovjek ili žena? Ako u nekom financijskom neredu ili trebate novac za pokretanje vlastitog posla? Trebate li kredit za plaćanje duga? Ako imate nisku kreditnu ocjenu, a banke / druge lokalne financijske institucije imaju poteškoća s dobivanjem kredita? Osobni zajam, širenje poslovanja, poduzetništvo i obuka, konsolidacija duga, krediti s teškim novcem. Pa, trebate zajam ili financiranje iz bilo kojeg razloga. Nudimo kredite s niskom kamatnom stopom od 2%, kontaktirajte nas s stalnim pratiocem kredita putem e-pošte: gonzalezandresloan@gmail.com