Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Pijan odvezao troje prijatelja u smrt na Pagu, pokušao se ubiti, sada mu se nakon gotovo 10 godina opet sudi

24.05.2019. 12:19
Pijan odvezao troje prijatelja u smrt na Pagu, pokušao se ubiti, sada mu se nakon gotovo 10 godina opet sudi


Majke tragično poginulih Pažana, Martine Škode (19), Ante Pogorilića (21) i Marina Orlića (24), jučer su u ponovljenom postupku na Županijskom sudu u Zadru zatražile najstrožu kaznu za 31-godišnjeg Tončija Stupičića, vozača Citroena Xantije u kojem je u travnju 2010. godine na izlazu iz Povljane na Pagu poginulo troje njegovih prijatelja.
"Bio je pijan i ubio ih je! Tražimo najstrožu kaznu! Gdje su naša djeca? Što se ovdje deset godina uopće dokazuje? Hoće li ih to vratiti? Nemamo više živaca. Umrijet ćemo i neće nam biti lakše", rekle su u sudnici Andrijana Škoda, Barica Pogorilić i Leonora Orlić, majke troje Pažana koji su zbog težine ozljeda kobne večeri poginuli na licu mjesta, dok je Stupičić prošao neozlijeđen, javlja index.hr
Iako su mu prošle godine dosuđene četiri i pol godine zatvora, viši je sud tu presudu ukinuo zbog nedovoljno razjašnjenih okolnosti nesreće.
Podsjetimo, stravična prometna nesreća dogodila se prije osam godina, kad je petoro prijatelja krenulo u noćni provod. Nakon izlijetanja s  ceste život su izgubili tada 19-godišnja Martina Škoda, dvije godine stariji Ante Pogorilić i 24-godišnji Marin Orlić. Njihov prijatelj, tada 19-godišnji Dario Škoda teško je ozlijeđen, a vozač Stupičić prošao je neozlijeđeno jer je vezao pojas. Na mjesto stradavanja pozvani su policija i Hitna medicinska pomoć, a dok su policajci pomagali ranjenom Škodi, Stupičić je, shvativši što se dogodilo, uletio u njihovo službeno vozilo i odvezao se do obiteljske kuće. Tamo je uzeo očevu lovačku pušku i otišao na  plažu, a potom ispalio jedan hitac u zrak prijeteći samoubojstvom. Policajci, koji su dojurili za njim, pronašli su ga na plaži shrvanog i potpuno  izvan sebe. Nakon nekoliko minuta dramatičnih pregovora u kojima je  sudjelovao i njegov otac, ipak je popustio i predao se policiji. Stupičić je  nakon tragedije još nekoliko puta bio na rubu suicida, iako je nedugo  nakon nesreće odselio s otoka, zaposlio se, zasnovao obitelj te dobio  dvoje djece.