Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

TUGA U MASLENICI Preminuo 12-godišnji Petar Šimun Maruna

24.05.2019. 12:01
TUGA U MASLENICI Preminuo 12-godišnji Petar Šimun Maruna


Tužna vijest stigla nam je im Maslenice. Bitku za život izgubio je 12-godišnji Petar Šimun Maruna.
Šimun Petar se, naime, već dugo borio s opakom bolešću: počelo je s rakom na mozgu, zbog čega je 2011. godine operiran u Zagrebu, ali 2016. godine, na žalost, dječaku se tumor vratio.
Nakon toga je otišao u Grčku na tomoterapiju, ali nakon dva mjeseca bolest je napredovala te je Šimun ostao nepokretan. Zatim su dječaku zatajili i bubrezi te je imao katetere i duže od godinu dana bio na palijativnoj skrbi.
Šimun ima još dvojicu braće i sestru koja studira, obitelj živi u podstanarsko smještaju, a jedina su im primanja očeva mirovina. Ova skromna obitelj iz Maslenice nikada nije tražila pomoć, već se borila sama.
Bolesni dječak je još jedno dijete koje je opet ujedinilo humanu Hrvatsku koja se pokrenula u skupljanju novčanih sredstava potrebnih za njegovo liječenje, odnosno da mu se bar olakšaju preostali dani nakon loših liječničkih prognoza.
Oca Tomislava Marunu su kontaktirali i iz Ureda  predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović kako bi mu dali podršku u teškim trenucima kroz koje je prolazila cijela obitelj Maruna, a ujedno su se bili uključili i u akciju prikupljanja financijske pomoći prijeko potrebne ovoj  šesteročlanoj obitelji.
Također, otac malene Mile Rončević, bolesne djevojčice koja je otputovala na liječenje u SAD, odlučio je Petrovoj obitelji donirati 400.000 kuna od prodaje obiteljske kuće, no Petrov otac to je odbio.
Lavinu dobrote pokrenula je bila humanitarka, Iva Funtek , nakon što je objavila Šimunovu  priču na svom Facebook profilu.
Na žalost, Petar Šimun  nije uspio pobijediti opaku bolest.