Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Obilježena 28. obljetnica pogibije Svete Denone

24.05.2020. 08:44


U subotu se navršilo 28 godina od pogibije pokojnog pripadnika Policijske uprave zadarske Svete Denone, koji je svoj mladi život utkao u temelje stvaranja hrvatske države. Kao pripadnik Specijalne jedinice policije "Poskoci" poginuo je 23. svibnja 1992. godine u Zadru, u krugu centra Franko Lisica, dok je obavljao službeni zadatak.
Pokojni kolega Sveto Denona rođen 1969. godine obavljao je različite policijske poslove i aktivno sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske.
U trajno sjećanje i u spomen na njegovu hrabrost, načelnik PU zadarske, Anton Dražina, položio je lovorov vijenac i zapalio svijeću ispred spomen obilježja SJP "Poskoci".
Uz nazočnost članova obitelji poginulih, članova udruge SJP "Poskoci" te izaslanstva PU zadarske, u subotu je položeno cvijeće i zapaljene su svijeće na mjestu pogibije – u Spomen sobi u PC "Franko Lisica", kao i na grobu pokojnika na Gradskom groblju Zadar.
Njegovi suborci su se sa zahvalnošću prisjetili pokojnog Svete, njegovog doprinosa stvaranju slobodne Hrvatske te su se obvezali očuvati trajan spomen na njega i njegovu žrtvu.
U župnoj crkvi u rodnom mu Novigradu, u 18 sati, služena je misa zadušnica, koju je predvodio vojni kapelan don Ivo Topalović.