Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sutra u Zadru

24.05.2020. 15:58


Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravit će u posjetu Zadru, Dubrovniku, Vrgorcu i Dugopolju, u ponedjeljak i utorak, 25. i 26. svibnja 2020. godine.
Program posjeta predsjednika Vlade:
 


Ponedjeljak, 25. svibnja
Po dolasku u Zadar, u 10.30 sati, predsjednik Vlade sudjelovat će na svečanosti uručenja ugovora važnih za grad Zadar, u Gradskoj upravi Grada Zadra (Narodni trg 1).
Tom prigodom premijer Plenković uručit će sljedeće ugovore: „Izgradnja infrastrukture poduzetničke zone Crno – faza I”, „Razvoj i implementacija inteligentnog prometnog sustava i rekonstrukcija prometnice s prioritizacijom vozila javnog prijevoza i biciklističkom stazom u gradu Zadru“, „Obnova kompleksa bivše crkve i samostana sv. Nikole u Zadru te ugovor za projekt „Sveučilišna znanstveno-nastavna infrastruktura za 21. stoljeće”.
Potom će obići Tržnicu Zadar, Gradske bedeme i Tehničku školu.
U 17.30 sati predsjednik Vlade obići će gradilište Pelješkog mosta u Komarni.
 


Utorak, 26. svibnja
Predsjednik Andrej Plenković sudjelovat će na svečanosti potpisivanja Ugovora “Rekonstrukcija i proširenje Lapadske obale, II, III i IV. faza izgradnje" u 9.00 sati, u Gradskoj upravi Grada Dubrovnika (Ulica Pred Dvorom 1).
Ugovor potpisuju ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković.
U 11.30 sati u Vrgorcu predsjednik Vlade obići će pogon za proizvodnju trajnih suhomesnatih proizvoda tvrtke Mesna industrija Braća Pivac d.o.o., a potom će održati i sastanak s predstavnicima tvrtke. (Gospodarska ulica br. 3, Gospodarska zona Ravča, Vrgorac).
U 14.00 sati, predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na otvaranje novih prostora galensko-analitičkog laboratorija i Upravne zgrade ljekarna Splitsko-dalmatinske županije u Dugopolju (Dugopoljska ulica 3).