Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

STOLNI TENIS Donat iduće sezone u Superligi

24.05.2020. 09:03


Nije bilo potpuno očekivano, ali Hrvatski stolnoteniski savez donio je jedinu logičnu odluku i proširio Superligu te ubacio Donat, kao lidera Prve lige – zapad i momčad koja je cijelu sezonu bila bez poraza.
Kao što je i bilo najavljeno Izvršni odbor Hrvatskog stolnoteniskog saveza (HSTS) potvrdio je volju većine klubova. Sva natjecanja pod nadležnošću Saveza su definitivno prekinuta zbog pandemije Covida-19,a prvaci su Starr Varaždin u muškoj i zagrebački dr. Časl u ženskoj konkurenciji. Starru je to treća uzastopna titula, dok je dr. Časl osvojio peti naslov uzastopce u ženskoj konkurenciji, ukupno sedmi. Što se tiče sezone 2020/21. i u muškoj i ženskoj ligi će nastupati po 12 klubova, što znači da niti jedan klub neće ispasti iz lige. No, nekih promjena će ipak biti i tu će se razlikovati muška i ženska liga. Kod muških će u sezoni 2021/22. i dalje ostati liga s 12 klubova, ispast će dva kluba, a dva će ući iz 1. Hrvatske lige. U sljedećoj sezoni novi superligaši su Cibalia (1. HL istok) i Donat (1. HL zapad).
Kod žena u sljedećoj sezoni u HEP Superligi nastupat će 12 klubova, ali će na kraju ispasti četiri kluba, dok će iz 1. HL ući dva kluba. Novi superligaš je Crikvenica (1. HL zapad), dok će Starr i Mladost Petrinja odigrati ‘majstoricu’, a pobjednik tog susreta će izboriti najviši rang hrvatskog stolnog tenisa. Sve završnice pojedinačnog i ekipnog prvenstva Hrvatske (od najmlađih kadeta do juniora), ali vjerojatno bez parova, trebale bi se igrati krajem lipnja.
Hrvatski kup za seniore će se ipak igrati ove sezone, a krajnji rok za odigravanje ‘Final Foura’ je do početka nove sezone, koja bi trebala startati sredinom rujna 2020.