Mladi posjetili privlačko sklonište za napuštene pse

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Aktivnosti udruge Prizma
U sklopu projekta posjetili smo sklonište za napuštene pse u Privlaci, gdje smo se družili sa psima, izveli ih u šetnju po naselju i plaži, počešljali smo ih i nahranili. Sudionici projekta, koji su iz Hrvatske nastavit će surađivati sa skloništem. Vratit će se u Privlaku kako bi obojili boksove, koji su zahrđali, kaže Matošević
Luana MATOŠEVIĆ
Druženje je završeno zajedničkom zadarskom fotografijom

Udruga Prizma završila je još jednu razmjenu mladih, imena »Youth For Stray Dogs«, koja je završila ovih dana. U sklopu projekta 21 mlada osoba i osobe koje rade s mladima, od 20 do 30 godina, iz Hrvatske, Grčke i Srbije, koje ukazuju na velike probleme sa zbrinjavanjem napuštenih pasa, radile su zajedno na idejama i razmjeni znanja među sobom te s predstavnicima lokalnih zajednica.

Aktivnosti se nastavljaju

O aktivnostima koje su se odvijale tijekom projekta, razgovarali smo s Luanom Matošević iz udruge Prizma.
- U sklopu projekta posjetili smo sklonište za napuštene pse u Privlaci, gdje smo se družili sa psima, izveli ih u šetnju po naselju i plaži, počešljali smo ih i nahranili. Sudionici projekta, koji su iz Hrvatske nastavit će surađivati sa skloništem. Vratit će se u Privlaku kako bi obojili boksove, koji su zahrđali, kaže Matošević te nadodaje kako su sudionici projekta osmislili dvije brošure koje građanstvo informiraju o problematici zbrinjavanja napuštenih pasa.
- Teme, koje smo obradili u brošurama su prvenstveno orijentirane na problematiku odgovornog zbrinjavanja pasa. Građanima smo ponudili informacije o odgovornom vlasništvu pasa i dobrobitima života s kućnim ljubimcima. Druga tema na koju smo se fokusirali je prikaz statističkih podataka o populaciji napuštenih pasa u Hrvatskoj, Srbiji i Grčkoj. Jedan od najvažnijih ciljeva našeg projekta je informiranje lokalne zajednice o odgovornom vlasništvu i brizi za životinje, kaže Matošević.

Druga razmjena u Grčkoj

Osim posjeta skloništu u Privlaci i izrade brošure, članovi udruge Prizma, predvođeni Silvestrom Petrovom i Luanom Matošević objavit će svoje brošure i na društvenim mrežama.
- U sklopu aktivnosti organizirali smo i javno događanje, na kojem smo brošuru prezentirali široj javnosti. Na nama je i našim je partnerskim udrugama sada zadatak da organiziramo aktivnosti pomaganja napuštenim životinjama, koje bi se provodile do sljedeće razmjene, koja je na rasporedu u rujnu u Grčkoj. Ako epidemiološka situacija to dopusti putovat ćemo u grad Lamii. Aktivnosti koje će se provoditi tada u mnogočemu će biti slične onima koje organiziramo u Zadru. Jedina razlika je u tome što ćemo se više fokusirati na pse lutalice, a ne one koji borave u skloništima, jer je u Grčkoj mnogo veći broj životinja koje lutaju ulicama, zaključuje Matošević.

Međunarodni projekt

Partneri udruge Prizma, koju su predvodili Silvestar Petrov i Luana Matošević, su »Youth Active Minds« iz Grčke, »SFERA« iz Srbije i Ljubitelji životinja i prirode »Zelene šape« iz Srbije. Projekt je sufinanciran sredstvima programa Erasmus+ Europske unije.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)