Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Natječaj za prometnu jedinicu mladeži

24.05.2021. 13:40


Od strane Grada Zadra, Upravnog odjela za gradsku samoupravu i opće poslove za 2021. godinu, izdvojena su novčana sredstva za 15 pripadnika Prometne jedinice mladeži. Uvjet za prijem u Prometnu jedinicu mladeži je da kandidat ima prebivalište na području Grada Zadra (Crno, Kožino, Petrčane, te otoci koji administrativno pripadaju Gradu Zadru), a ukoliko ostane slobodnih mjesta ista se mogu popuniti i kandidatima koji nemaju prebivalište na području Grada Zadra. ( Grad Zadar, Dopis: KLASA 340-01/21-01/395, URBROJ 2198/01-14-21-2 od 21. svibnja 2021. godine.).
Zamolbe će se zaprimati od 25. svibnja do  06. lipnja 2021. godine, a potrebno ih je osobno dostaviti na propusni ured Policijske uprave Zadarske, Ulica bana Josipa Jelačića br.30
Pripadnici prometne jedinice mladeži moraju ispunjavati slijedeće uvijete propisane prema pravilniku (NN 148/08) o programu i načinu osposobljavanja i djelovanja te odori i oznakama prometnih jedinica mladeži i školskih prometnih jedinica


mora imati navršenih 16 godina života ili više ,


primjeren u učenju, ponašanju i radu




mora imati zdravstvenu sposobnost koju dokazuje potvrdom liječnika obiteljske/opće medicine.


prednost imaju kandidati koji imaju položen vozački ispit bilo koje kategorije, te pripadnici koji su prošli obuku.


Pripadnicima prometnih jedinica mladeži, kada obavljaju poslove tih jedinica, pripada naknada u visini koju odredi nadležno tijelo jedinice lokalne samouprave (3.000,00 kn ).
 
Program osposobljavanja pripadnika prometnih jedinica obuhvaća:
 
1. prometno-preventivni odgoj sudionika u prometu,
2. pravila prometa,
3. prometne znakove,
4. upravljanje prometom i pružanje pomoći sudionicima u prometu.
 
Obrazac za prijem u Prometnu jedinicu mladeži možete preuzeti kod policijskog službenika na propusnom uredu Policijske uprave zadarske ili preuzeti ovdje.


Nepotpuno ispunjeni obrasci u kojima nedostaju potvrde od škole i liječnika opće prakse neće se razmatrati.