Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Predsjednik Vijeća Tadija Šišić

Autor:

23.06.2009. 22:00
Predsjednik Vijeća Tadija Šišić

Foto: Adam VIDAS



Sinoć je u vijećnici Općine Gračac održana konstituirajuća sjednica na kojoj je za predsjednika Vijeća Općine Gračac izabran Tadija Šišić (HDZ), dok su kao potpredsjednici izabrani Toni Marčić i Zoran Tomić. Podsjetimo kako je na prvim neposrednim izborima u prvom krugu izbora osam od 15 vijećničkih mandata osvojio HDZ, SDSS je osvojio pet, a nezavisna lista Dalibora Kesića dva. U drugi krug izbora za fotelju načelnika Općine Gračac ušli su Tadija Šišić i Goran Đekić (SDSS) koji je s većinom od 128 glasova izabran za načelnika. Novi predsjednik Općinskog vijeća Tadija Šišić o suradnji s načelnikom kaže kako je njega i vijećnike pozvao na suradnju.
– Sve što bude pozitivno kao vijećnici ćemo potvrditi, dok za ono što budemo mislili da je negativno neće biti konsenzusa, rekao je Šišić naglašavajući kako se sve radi u cilju prosperiteta samoga mjesta.
Načelnik Općine Gračac Goran Đekić istaknuo je kako nije zadovoljan raspletom konstituirajuće sjednice.
– HDZ je krenuo lošim korakom prilikom izbora predsjednika i potpredsjednika Vijeća Općine Gračac. Tražili smo da imamo barem jednog potpredsjednika vijeća i to nam nije uvaženo, rekao je Đekić dodajući da je razočaran i da ukoliko se bude išlo u ovom pravcu, sigurno neće biti napretka.