Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ekipna bronca i pojedinačno srebro obrovačkih modelara

Autor: Ivana Burica

23.06.2010. 22:00
Ekipna bronca i pojedinačno srebro obrovačkih modelara


Ove godine obilježavamo 10 godina raketnog modelarstva u Obrovcu i tim povodom krajem rujna smo domaćini Državnog prvenstva u raketnom modelarstvu, rekao je po povratku iz Zagreba predsjednik UTK Darko Tokić
Na Otvorenom prvenstvu Zagreba u raketnom modelarstvu za djecu i mladež održanom na sportskom aerodromu u Čehima pokraj Zagreba, zapažen nastup imali su članovi KMT Srednje škole Obrovac i UTK Faust Vrančić iz Obrovca. Osvojili su jedno treće mjesto ekipno i jednu srebrnu medalju. Zagrebački uspjeh nastavak je odličnih rezultata s 10. otvorenog prvenstva Dalmacije i 10. kupa Dalmacije održanih u Sinju, gdje su obrovački raketni modelari osvojili tri druga mjesta ekipno, a pojedinačno jednu zlatnu, dvije srebrne te jednu brončanu medalju.
– Ovo nisu neočekivani rezultati jer od samog osnivanja UTK Faust Vrančić niže, nije neskromno ako kažem, vrhunske rezultate. Nema natjecanja, kao ni terena u Hrvatskoj na kojem nismo osvajali odličja. To se podjednako odnosi i na seniorsku i na juniorsku kategoriju. Dapače, iskazali smo se i na međunarodnoj razini osvajanjem drugog mjesta ekipno na Svjetskom kupu u Ljubljani, ali i brončanom medaljom pojedinačno. Naravno, iza takvih uspjeha stoji naporan i predan rad. Ove godine obilježavamo 10 godina raketnog modelarstva u Obrovcu i tim povodom krajem rujna smo domaćini Državnog prvenstva u raketnom modelarstvu, a sljedeće godine slavimo i 10. godišnjicu osnivanja UTK Faust Vrančić. U oba slučaja bit će “raketometno”, rekao je po povratku iz Zagreba predsjednik UTK Darko Tokić.