Fešta za 100 godina Hajduka

Slika korisnika admin
Saljani marljivo vježbaju pred dolazak Hajdukovih veterana

Hajduk živi vječno. S tom parolom saljski torcidaši danas dočekuju na rivi u svečanom tonu veterane  Hajduka. Bit će to veličanstven doček, s bogatim športskim,  tradicionalnim i kulturnim programom koji će ostati u  trajnoj uspomeni svima nazočnima, ističe Dragan-Dado  Orlić, glavni organizator ovih događanja.

U Hrvatskoj knižnjici i čitaonici na Portu veterane Hajduka svečano će ugostiti ravnatelj Ante Mihić. On će splitske  goste upoznati s poviješću te kulturne ustanove, fundusom  knjiga i programom prilagođenim za sve uzraste. Veterani će  biti počašćeni upisom u Knjigu članstva. Na Centralnom  križu mjesnog groblja u Salima položit će se vijenac i zapaliti  svijeća za sve umrle, poginule branitelje i navijače Hajduka.

Na Finkinom Brigu, saljskom nogometnom igralištu u  poslijepodnevnim satima nogometna fešta. U uvodu će snage  odmjeriti nogometaši Sali protiv Dugog otoka. Potom slijedi  predstavljanje sudionika glavne utakmice te show Tovareće  mužike. U poluvremenu će svoje umijeće pokazati saljske  Torcadele, a nakon utakmice slijedi zabavni program s  bogatim lutrijama. Prema protokolu točno u ponoć započinje  spektakularni vatromet i paljenje 100 bengalki oko nogometnog igrališta za 100 godina Hajduka.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika maslina1
Više ne navijam za Hajduk, njihov presjednik nosi USTAŠKU KAPU. Hajduk je uvje bio napredan klub , nikada nije bio ustaški klub.U 2.svj.ratu HAJDUK je bio u PARTIZANIMA.