Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Ograda gradskoj jezgri?!

23.06.2011. 22:00
Ograda gradskoj jezgri?!


Grad je dao suglasnost za ugostiteljski objekt, a slijedom toga i gradska tvrtka Bošana odobrila je 11 metara četvornih za potrebe obrta te dva parkirna mjesta. No unajmljivač prostora je samoinicijativno ogradio čitav prostor te se još ne zna što će se po tom pitanju poduzeti, odgovorio je gradonačelnik Knez


Na  sjednici biogradskog Gradskog vijeća podneseno je i usvojeno izvješće o obavljenoj  financijskoj reviziji Grada  Biograda za 2010. godinu.
Revizijom su obuhvaćeni  djelokrug rada i unutarnje ustrojstvo, sustav unutarnjih financijskih kontrola, financijski izvještaji, donošenje proračunskih dokumenata,  računovodstveno poslovanje,  prihodi i primici, rashodi te  postupci javne nabave. U raspravi po toj točki dnevnog  reda sudjelovala je jedino vijećnica SDP-a Anka Merdić te  se većim dijelom suglasila s  nalazima revizije.
Bošana u dobitku
Na neke od nepravilnosti i  propusta upozoravala je i ona  sama tijekom godine, a oni su  sada izneseni u uvjetnom  mišljenju revizije.
– Kako stoji u izvješću, neke  ukazane nepravilnosti utvrđene u reviziji iz 2009. godine nisu otklonjene niti u  ovoj 2010. godini te je nužno  prihvatiti sve sugestije i naputke za njihovo konačno i  otklanjanje, kazala je Merdić.  Vijećnici ove sjednice prihvatili su potom i izvješće o  poslovanju Bošane d.o.o. za  2010. godinu.
Kako je stoji u izvješću koje  je obrazložio direktor Krunoslav Pešić, vidljivo je da je  tvrtka u ovoj godini poslovala  s dobitkom. Ukupni prihodi  Društva za proteklu godinu  iznose 9.619.687,99 kuna, dok  na rashode otpada  8.968.196,35 kuna. Na osnovi  ostvarenih prihoda i rashoda  utvrđena je bruto dobit u iznosu od 651.491,64 kune, odnosno nakon oporezivanja,  sukladno Zakonu o porezu na  dobit, ostvarena je neto dobit  u iznosu od 513.055,53 kuna.
Vijećnici ove sjednice bez  većih su rasprava prihvatili i  niz odluka te izmjena i dopuna odluka kao, primjerice,  o taksi prijevozu, socijalnoj  skrbi, komunalnoj naknadi,  mjerilima naplate usluga u  dječjem vrtiću te  drugih, a kao i ranijih godina prihvatili su i prijedlog analize stanja sustava i  spašavanja na području grada Biograda za proteklu  godinu.
Poštanski  sandučići  203.000 kuna
Na aktualnom  satu sjednice najviše pitanja vrtjelo se oko komunalnih problema,  parkiranja, prometa i sl.
Vijećnica Anka Merdić pitala je kako je na Trgu hrvatskih velikana, osvanula drvena terasa, odnosno ograđen  dio ulice, što je izazvalo i veliko negodovanje građana, tim  prije što je riječ o prostoru u  staroj gradskoj jezgri.
– Grad je dao suglasnost za  ugostiteljski objekt, a slijedom  toga i gradska tvrtka Bošana  odobrila je 11 metara četvornih za potrebe obrta te dva  parkirna mjesta. No unajmljivač prostora je samoinicijativno ogradio čitav prostor te  se još ne zna što će se po tom  pitanju poduzeti odgovorio je  biogradski gradonačelnik  Ivan Knez.
Pitanje oko poštanskih sandučića koje je Grad nabavio za  građane, postavila je vijećnica  DSU-a Nelka Malešević.
Nju je zanimalo koliko je  sandučića Grad nabavio, kolika je bila cijena te zašto ih  nisu dobili i stanovnici u stambenim zgradama.
Direktor Bošane Krunoslav  Pešić kazao je da je Grad  zaprimio 1.800 takvih jednoobraznih sandučića te da je  njihova cijena iznosila 203.000  kuna.
– Kako je i bilo predviđeno,  oni su postavljeni na kuće odnosno samostojeće objekte, a  nisu planirani za stambene  zgrade gdje postoje drugačiji  oblici takvih sandučića. No  ako netko nije dobio ovakav  sandučić a treba mu, može se  taj problem naknadno riješiti,  kazao Pešić.