Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Porteti slavnih željezom i olovkom

23.06.2011. 22:00
Porteti slavnih  željezom i olovkom


U galeriji ZadArt  u Varoši svoje su radove predstavili umjetnici Dino Dević i  Goran Knežević. Riječ je o  gostujućoj izložbi samoukih  umjetnika o kojima je okupljenima govorio Andrej Perović.
– Naši večerašnji gosti do  sada nisu puno izlagali, ali su  već napravili nekoliko značajnih koraka. Dino Dević bavi  se crtežom, radi hiperrealistične portrete u olovci i  večeras predstavlja desetak  radova. Sve su to poznate  osobe iz svijeta glazbe, filma i  sporta. Isto tako Goran  Knežević koji se bavi izradom  skulptura slavnih od željeza,  kuje hladno željezo što je  poseban postupak i moguće  da je trenutačno jedini takav  u širim pa i svjetskim razmjerima, istaknuo je Perović.
U ime izlagača, okupljenima se obratio Dino Dević  podsjetivši kako su se njih  dvojica upoznali zahvaljujući  njihovoj inspiraciji – poznatim  osobama.
– Izložbu smo nazvali “Slavni”. U biti izvor tih “celebrityja” je nepresušan tako da  možemo stalno obogaćivati  naš rad. Neka radovi govore  sami za sebe ne bih ih previše  opisivao, tu su Hrvoje Ćustić,  Wayne Rooney, Jimi Hendrix,…, kazao je Dević podsjetivši nazočne kako su neki  od njihovih radova zbog svoje  originalnosti i kvalitete već  završili u svjetskim galerijama  poput “Lee’s” u Mineapolisu  ili “British Music Expirience”  u Londonu, a trenutačno zajedno rade na portretu Oprah  Winfrey koji je u  Kneževićevoj izvedbi izložen  na izložbi u ZadArtu, a Dadić  je također najavio da će u  svom portretu ove televizijske  dive, djelomice odstupiti od  hiperrealistične forme.