Šesta fišijada

Slika korisnika admin
fisijada_benkovac_8
Tomislav JERAK
Svaki natjecatelj priprema fiš-paprikaš po svom receptu

U povodu  Dana državnosti Republike  Hrvatske te sveobuhvatnog  obilježavanja Dana grada Benkovca u subotu 25. lipnja 2011.  godine u Benkovcu će se  održati Šesta ravnokotarska  fišijada Benkovac 2011. - natjecanje u pripremanju ribljeg  paprikaša po domaćoj recepturi. Benkovačka fišijada, čiji  je jedan od inicijatora i prvi  pokrovitelj Zadarski list, prerasla je u lijepu gastronomsku  manifestaciju.

Miris ribljeg paprikaša na  vratima Ravnih kotara i Bukovice već tradicionalno u središte Benkovca mami znatiželjnike i degustatore.

Manifestacija počinje u subotu u 18 sati, a nakon završetka natjecanja bit će proglašeni pobjednici. Pučko veselje bit će začinjeno bogatim  stolom na kojem će se naći  brudet od slatkovodne ribe,  morska riba s gradela, a nazočne će već tradicionalno zabavljati tamburaški sastav  "Kočije" iz Valpova.

Slatkovodnu ribu šarane i  somove ujednačene kvalitete,  po 3,5 kilograma svakom natjecatelju te vodu i vatru osigurava organizator. Svaki natjecatelj pripremat će fiš-paprikaš u vlastitom kotliću, po  svom receptu sa začinom i dodacima koje sam odabere i donese. Četrdesetak ekipa u  ovom nesvakidašnjem kulinarskom susretu sjevera i juga  "borit" će se za pokale, priznanja, darove i novčane nagrade. Prvoplasiranom pripada 3.000 kuna, drugoplasiranom 2.000 i trećeplasiranom  1.000 kuna.

Na natjecanju koje je preraslo okvire Zadarske županije  titulu najboljeg fiš-paprikaša  brani dvostruka pobjednica  Hrvatska poštanska banka za  koju kuha Dubravka Kolarić iz  Uprave Hrvatske poštanske  banke, Miroslav Marić iz Osijeka, direktor revizije u  HPB-u, i Drago Pečnik, direktor zadarske podružnice.  Drugo mjesto osvojio je "Nard"  iz Valpova (Zvonko Barić i  Nedjeljko Opačak), a treće domaća ekipa "Bilo mi je vrime"  fiš-paprikaš majstora Stipe  Jerkovića i Mate Katuše.

Ekipa Zadarskog lista brani  prošlogodišnje četvrto mjesto  od ukupno 43 ekipe. Šestu ravnokotarsku fišijadu pod pokroviteljstvom Grada Benkovca organizira benkovačka Turistička zajednica.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno