Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Tradicijske nošnje i dinarsko narodno kolo

23.06.2011. 22:00
Tradicijske nošnje i dinarsko narodno kolo


Kulturno-umjetničko društvo “Sv. Ante” iz  Lukorana gostovalo je 16. lipnja  na međunarodnoj folklornoj  manifestaciji 10. lipanjski susreti  u Gornjoj Gračenici u Sisačko-moslavačkoj županiji.  Folklorna manifestacija održava  se desetu godinu zaredom, a  organizira je KUD “Moslavka”  iz Gornje Gračenice.
Na ovogodišnjoj jubilaranoj  manifestaciji iz Zadarske županiji nastupili su KUD “Sv. Ante” iz Lukorana i KUD “Škabrnja” iz Škabrnje. U prepunom Pučkom domu gledatelje  je oduševio nastup folklornih  društava iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Mađarske, Makedonije, Jastrebarskog,  Đurđanaca kod Đakova, Repušnice te Klapa “Škrlet” iz  Kutine.
Gosti KUD-a “Moslavka” iz  Gornje Gračenice u kulturno-umjetničkom programu  predstavili su se tradicijskom  nošnjom s kraja 19. i početka  20. stoljeća, starim pučkim  napjevima i dinarskim narodnim kolom karakterističnim  za Dalmaciju i priobalje. Na  vanjskoj pozornici Pučkog doma kulturno umjetnička  društva imala su nekoliko nastupa.
Na putu prema Gornjoj  Gračenici KUD “Sv. Ante” i  KUD “Škabrnja” zaustavili su  se u Udbini i posjetili Crkvu  hrvatskih mučenika u Udbini s  prekrasnim pogledom na  Grubišno polje.