Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Vedran Gerc korak dalje, došao Mario Bilen

23.06.2011. 22:00
Vedran Gerc korak dalje, došao Mario Bilen


Za Bilena su na Stanovima uvjereni da će biti pravo pojačanje


Vedran  Gerc (1986.), napadač koji je prošle sezone igrao za Rijeku, sinoć nije trenirao s nogometašima Zadra. Znak je to  da još nema dogovora na relaciji Zadar – Gerc. Navodno  je Gerc postavio svoje uvjete  koji se Upravi Zadra baš i nisu  svidjeli. Protekla tri dana Gerc  je trenirao sa Zadrom i pokušao se naći dogovor koji bi  zadovoljio obje strane. No, za  sada od toga ništa, pa je lako  moguće da će Gerc spakirati  stvari i krenuti u potragu za  novom destinacijom. Promjena je moguća samo ukoliko  jedna strana popusti sa sadašnjih pozicija.
Novo ime na Stanovima je  Mario Bilen (1985.), lijevi stoper, po potrebi i zadnji vezni,  koji je u Prvoj HNL značajan  trag ostavio u Cibaliji i Slaven  Belupo. Lani je igrao u Albaniji u klubu Flamurtari iz  Vlore, za koji je svojevremeno  igrao i Marin Con. Za Bilena  su na Stanovima uvjereni da će  biti pravo pojačanje. Nakon  odlaska Stjepana Skočibušića i  sve neizvjesnijeg povratka Tomislava Glumca u Ulici Hrvoja Ćustića su u utrci s vremenom u potrazi za obrambenim igračima.
Na probi su i dva igrača koja  su lani igrali u Trećoj ligi. Nikola Matas (1987.) nastupao je  za Uskok, a trebao bi pojačati  konkurenciju na desnom boku  odnosno desnom veznom.  Došao je i Ibrahim Hajdini  (1989.), napadač koji je prošle  sezone u 25 nastupa za Nehaj  postigao 10 golova. Kakav će  biti daljni status Matasa i Hajdinija još se ne zna. Obojica do  daljnjega ostaju na – probi.  Zanimljivo, unatoč odličnim  rezultatima (plasman među  prve četiri momčadi) Raštana,  Primorca i Velebita prošle sezone u Trećoj ligi – jug na  Stanovima su iz tih klubova na  probu doveli samo Jerka Prtenjaču…
 


Zadar u 1. kolu kod Lučkog




Nova sezona Prve HNL počinje 19. srpnja kada će utakmicu 1. kola igrati Hajduk i Šibenik. Zadar u prvenstvo kreće u subotu 23. srpnja u Kranjčevićevoj ulici gdje će momčad Dalibora Zebića biti gost Lučkog. Bit će to prvoligaški debi Lučkog, jedine momčadi koja je ove sezone iz Druge izborila plasman u Prvu HNL. U 2. kolu (30. srpnja) Zadar će domaćin Hajduku, potom slijedi gostovanje u Varaždinu, pa domaća utakmica protiv Lokomotive… Posljednje jesensko kolo (17.) na rasporedu je 3. prosinca, a prvo proljetno igra se 18. veljače 2012.
Raspored 1. kola: Lučko – Zadar, Dinamo – Inter, Cibalia – Split, Slaven Belupo – Zagreb, Karlovac – Istra 1961, Osijek – Rijeka, Hajduk – Šibenik, Varaždin – Lokomotiva, Hajduk – Šibenik.