FOTOGALERIJA: Završeno sjajno izdanje KvartArta

Slika korisnika valentinam
VIDIMO SE DOGODINE
Autor: 
Kao i svakog dana trajanja KvartArta i jučer je cijeloga dana bio "šušur". Održavala se radionica o izradi prirodne kozmetike, glumci Kazališta lutaka izveli su predstavu - Pas koji nije znao lajati, djeca su "kuhala" sendviče, a sve je završilo velikom gradeladom i koncertom benda Kawasaki 3P!
Zvonko KUCELIN
U Dnevnom boravku KvartArta bio je "šušur"

Gužva je bila i jučer prijepodne u Dnevnom boravku zadarskog KvartArta, a najviše je bilo malenih koji su ushićeno gledali sjajnu  predstavu zadarskog Kazališta lutaka - Pas koji nije znao lajati. Glumci  Anđela Ćurković-Petković i Josip Mihatov uspjeli su zadržati dječju  pažnju gotovo punih 40 minuta. Bila je tu i Mala kuhinja gdje su djeca  "kuhala" - sendviče.

I dok su maleni sa svojim mamama i tatama gledali predstavu, pa potom kuhali, 15-ak djevojaka sudjelovalo je na zanimljivoj radionici o  izradi prirodne kozmetike koju je održavala gošća iz Zagreba Petra Rundek-Vrdoljak. Radionica se održala u organizaciji Kluba mladih Klooz i  bila je također,  za sve - besplatna.

Radionica o izradi prirodne kozmetike

- Nastojimo što češće organizirati ovakve i slične radionice, a s Petrom  surađujemo već pet godina. Ona nam dođe održati radionice dva do tri  puta godišnje i uvijek ima puno zainteresiranih. Ovoga je puta održana  radionica o tome kako izraditi prirodni dezodorans i šampon za kosu.  Dakle, cilj radionice je da polaznici upoznaju na koje se sve načine mogu  koristiti prirodni resursi u brizi za svoje zdravlje i njegu. Naravno,  cilj je i  da što više senzibiliziramo javnost i polaznike o važnosti očuvanja i korištenja lokalnih prirodnih resursa na ekološki održiv način, rekla je  predsjednica Kluba mladih Klooz Morana Rogić. Ova aktivnost realizirala se inače, u sklopu programa Kluba mladih KLOOZ, uz financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih RH.

Od jutra je tako  u Dnevnom boravku KvartArta bio "šušur", kao i svakog dana njegova trajanja. Bili  su tu  zadarski umjetnici koji su crtali,  stvarali ili pak jednostavno izložili svoje radove i rukotvorine u sklopu  KvartMarketa.

Više od 60 aktivnosti u sklopu drugog izdanja KvartArta

Svatko je mogao pronaći nešto za sebe - od prekrasnih rukom  izrađenih foto albuma, dječjih igračaka ispletnih vunom, nakita, slika s  motivima cvijeća...

Ove sjajna manifestacija koja je počela 15. ovog mjeseca, završila je sinoć velikom gradeladom uz "guštanje" u pivu lokalnih pivara i koncertu  benda Kawasaki 3P!

U svakom slučaju, drugo izdanje KvartArta donijelo je tako više od 60  aktivnosti za koje su zaslužne brojne udruge i institucije s područja grada, dok su za organizaciju bili zaduženi partneri Festivala - Grad Zadar,  zadarski Koncertni Ured, zadarska Gradska knjižnica, Centar nezavisne  kulture i Centar za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti – CINAZ.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno