Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

[FOTO] GOLF NA KVADRATIĆE Teniske zvijezde potpisivale se za palčiće

24.06.2020. 14:00


Kad ima volje, ima i načina, poslovica je koja možda najbolje opisuje jednu lijepu priču čiji su glavni akteri Splićanin Zoran Anić i direktor Višnjika Denis Karlović. Povezala ih je želja da pomognu nedonoščadi u sklopu humanitarne akcije Palčići za Hrvatsku! Anić je osmislio način, a Karlović je učinio sve da mu pomogne u realizaciji. Tu leži i odgovor na pitanja mnogih znatiželjnika zašto je legendarni navijački kockasti golf splitskih registracija u nedjelju, za vrijeme održavanja teniskog turnira, bio parkiran uz prolaz prema teniskim terenima na Višnjiku.
– Automobil je pri kraju. Ima već 37 godina i teško mi ga je održavati, a opet, on nije samo prijevozno sredstvo i teško mi ga se odreći tek tako. Prošao sam s njim puste kilometre, od utakmice do utakmice, doduše najviše po Splitu. Prije par godina na njega su se potpisali naši nogometni reprezentativci i onda sam pomislio kako bi ga možda zbog toga netko kupio na humanitarnoj aukciji u sklopu akcije Palčići za Hrvatsku, ispričao je Anić izražavajući neizmjernu zahvalnost direktoru Karloviću što mu je omogućio ulazak na Višnjik i mogućnost da prikupi autograme i teniskih zvijezda koje su sudjelovale na AdriaTouru.


Mjesto pokraj terena
– Kad sam čuo da čovjek iz Splita želi doći tu u Zadar kako bi prikupio potpise tenisača i tako podigao vrijednost automobila koji planira darovati u humanitarnu svrhu, bilo mi je jako drago. Najmanje što sam mogao je osigurati mu mjesto za vozilo blizu prolaza prema terenima. Od te akcije korist će imati ranije rođena djeca iz cijele Hrvatske, pa i naši mali Zadrani, rekao je Karlović, no on nije samo osigurao parkirno mjesto, već se i angažirao da priča o kockastom golfu i pripremanju za humanitarku dođe do svih tenisača i njihovih trenera. Prvi je svoju kockicu na golfu odabrao Marin Čilić, potom izbornik Vedran Martić, a onda Borna Ćorić, Andrej Zverev, Iva Majoli, legendarni Goran Ivanišević i drugi.
Inače, Ivaniševića i golf od ranije već povezuje jedna priča.
– Kad je Goran osvojio Wimbledon 2001. godine ja sam toliko bio sretan, euforičan, da sam po golfu sprejem ispisao poruke u njegovu čast. Tada je golf bio bijel, a kockice su došle prije 12 godina. U to vrijeme izbornik je bio Slaven Bilić, a jedan od glavnih igrača Niko Kranjčar. Otuda i broj 19 na haubi. Niko ga je tada nosio, ispričao je Anić koji je 13 godina organizirao Dječje sportske igre mladih i tako stekao poznanstva i prijateljstva među hrvatskim sportašima koje je bodrio na svim utakmicama diljem Lijepe Naše, a kasnije i s kultnim golfom.


Trud i podrška
Organizatori humanitarne akcije pripremaju sve što je potrebno da se aukcija automobila čiju je vrijednost sa svim potpisima koje sada ima teško uopće i procijeniti, provede što uspješnije.
– U kontaktu smo sa gospodinom Anićem i silno mu zahvalni na trudu koji je uložio. Uz sve te potpise vrijednost automobilu diže i njegov doprinos, prijeđeni kilometri, podrška koju je davao našim igračima i sav taj trud uložen za prikupljanje potpisa. Iskreno se nadamo da će naći kupca i postići dobru cijenu, a novac je namijenjen za sve palčiće u cijeloj Hrvatskoj, ne samo za Zagrebčane, poručila je Željka Vučko, suorganizatorica ove akcije, ali i ranije »Vratimo palčiće u Petrovu«, koja je uspješno okončana.