Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Na Višnjiku mala škola plivanja za osnovnoškolce iz Gline

24.06.2021. 08:06


U zatvorenom bazenskom plivalištu u Športskom centru Višnjik održana je mala škola plivanja za skupinu osnovnoškolaca iz Gline.
– OŠ Šimuna Kožičića Benje svojedobno je osmislila i organizirala akciju Glini ZaDar pri čemu su naši učenici, nastavnici i drugi prikupljali različite oblike pomoći za osnovnoškolce iz Gline i s područja grada Gline. Dio akcije jest i boravak skupine glinskih osnovnoškolaca u Zadru, na ljetovanju, gdje su dragi gosti svojih kolega iz naše škole i njihovih obitelji – kaže Dražen Adžić, ravnatelj OŠ – e Š. K. Benje.
Prije odlaska na onaj dio aktivnosti koji je planiran za more, u moru i uz more, trebalo se, kaže Adžić, informirati ima li među njima neplivača. Utvrđeno je da ih je sedmoro, što nije neobično jer zbog objektivnih okolnosti – potres i posljedice potresa – dio tamošnjih osnovnoškolaca nije mogao pohađati obuku neplivača.
U suradnji sa ŠC-om Višnjik i Plivačkim klubom Zadar ad hoc organizirana je mala škola plivanja za sedmoro glinskih osnovnoškolaca. U zatvorenom bazenskom plivalištu s glinskim pučkoškolcima radio je iskusni trener Željko Olujić, a pri ruci mu je bio i Dražen Adžić, inače kineziolog.
– Zahvaljujemo i ŠC-u Višnjik i PK-u Zadar na suradnji u ovoj akciji. Ljetovanje glinskih osnovnoškolaca u Zadru sastavni je dio i širenja prijateljstva, učvršćivanja suradnje i iskazivanja solidarnosti i empatije – ističe Dražen Adžić.
Glinske osnovnoškolce i Robertinu Štajdohar, njihovu ravnateljicu, primio je i Branko Dukić, zadarski gradonačelnik te im poželio da se u Zadru osjećaju ugodno i da svoje ljetovanje provedu na najbolji mogući način.(zl)