Ostvareno 60 posto dolazaka iz istog razdoblja posljednje "normalne" sezone

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Direktorica TZO-a Vrsi Rafaela Maraš o dobrim brojkama
Ovogodišnje brojke, u 'predsezonskom razdoblju' do polovine lipnja, ohrabrujuće su i ulijevaju optimizam. Zasad je veći rast broja stranih gostiju, ali to pripisujemo datumu završetka školske godine u Hrvatskoj. Kroz nekoliko dana očekujemo povećanje broja dolazaka domaćih gostiju, ističe Maraš
TZO Vrsi
Rafaela Maraš, direktorica Turističke zajednice Općine Vrsi

Pred nama je još jedna izazovna turistička sezona - druga u posebnim i ograničenim uvjetima, prilagođenim globalnoj krizi s kojom se cijeli svijet i dalje bori. U Općinu Vrsi svakodnevno stiže sve veći broj domaćih gostiju, ali i onih iz inozemstva, a prema sadašnjim podatcima iz sustava eVisitor zabilježeno je povećanje od 9% u odnosu na lanjsku turističku sezonu. U Turističkoj zajednici Općine Vrsi, povećanje broja dolazaka ulijeva optimizam za nadolazeće razdoblje.

Veći broj stranih gostiju

- Ovogodišnje brojke, u ovom 'predsezonskom razdoblju' do polovine lipnja, ohrabrujuće su i ulijevaju optimizam. Zasad je veći rast broja stranih gostiju, ali to pripisujemo datumu završetka školske godine u Hrvatskoj. Kroz nekoliko dana očekujemo povećanje broja dolazaka domaćih gostiju, ističe direktorica TZO Vrsi, Rafaela Maraš te dodaje kako je ostvareno više od polovice dolazaka iz posljednje "normalne" turističke sezone, one iz 2019. godine.

- Kad usporedimo te podatke s 2019. godinom, ostvareno je 60% turističkog prometa iz te 'normalne' sezone. S obzirom da ćemo tek ući u 'glavnu' sezonu očekujemo rast tog postotka posebno u srpnju i kolovozu. Upiti gostiju koji su u potrazi za smještajem dolaze nam gotovo svakodnevno i zasigurno nas očekuje podosta last minute rezervacija. Također, veseli nas svaki upit kojeg možemo uputiti našim iznajmljivačima i ujedno pomoći gostima u pronalasku odgovarajućeg smještaja. Taj direktan kontakt koji gosti potom ostvaruju s domaćinom je neprocjenjiv i u njemu je bit ljetovanja u privatnom smještaju, smatra Maraš.

Podsjetimo, prošlogodišnja sezona također je dočekana s dozom straha, a završena je s preko 171 tisućom noćenja i oko 15 tisuća dolazaka. Vrsi su prepoznate kao obiteljska i sigurna destinacija, a u ovoj sezoni istaknuta je Stay safe in Croatia - kampanja Ministarstva turizma i sporta kojom se nastoji gostima omogućiti potpuno siguran boravak u destinaciji.

Stay safe in Vrsi

Prema riječima direktorice TZ-a, veliki broj vrških ugostitelja i iznajmljivača zatražio je navedenu oznaku koja se može dobiti besplatno.

- Gosti su u potrazi za sigurnim i lako dostupnim lokacijama i zato je jako bitno da održimo povoljnu epidemiološku situaciju koju imamo. Sudjelovanje iznajmljivača u Safe stay in Croatia projektu je zasigurno dodatan motiv gostiju pri odabiru smještaja. Vidljivo istaknuta oznaka Stay safe in Croatia pruža informaciju svim posjetiteljima da objekt kojeg su odabrali djeluje prema aktualnim preporukama Svjetskog vijeća za putovanja i turizam te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te ulijeva sigurnost i povjerenje koje je u ovoj situaciji najbitnije. Veliki broj iznajmljivača i ugostitelja s područja Vrsi već je zatražio svoju oznaku, a pozivamo i ostale da se priključe projektu i besplatno preuzmu svoju oznaku u turističkom uredu. Presudnu ulogu u što uspješnijoj sezoni imaju i punktovi za antigenska i PCR testiranja, s obzirom na to da nije moguć prelazak granica bez negativnog testa, potvrde o preboljenju virusa ili potvrde o primitku obiju doza cjepiva, navodi Maraš, podjećajući još i da gosti iz zemalja koje nisu članice Europske unije moraju prilikom prelaska granice imati i potvrdu o uplaćenom smještaju, potvrdu vlasništva kuće ili plovila u Republici Hrvatskoj.

- Pri povratku u svoju zemlju gostima je potreban uglavnom negativan antigenski test, a nekima, ovisno o uvjetima zemlje iz koje dolaze, potreban je negativan PCR test. Radi lakše dostupnosti i snalaženja gostiju u tu svrhu je u Ninu organiziran Covid punkt za testiranje gostiju s područja cijele Nin rivijere što uključuje Vrsi, Nin, Zaton, Privlaku i Vir. Punkt se nalazi na adresi Obala kneza Branimira 2, Nin (iza pošte) i testiranje je moguće uz prethodno naručivanje, svakim danom od 18 do 20 sati. Cijena antigenskog testa iznosi 200 kn. Osim antigenskog testa dostupno je PCR testiranje za goste. Ovim putem zahvaljujemo i našoj liječnici obiteljske medicine u Vrsima na suradnji što je omogućila testiranje gostima do početka rada punkta, a u slučaju potrebe biti će na raspolaganju i dalje, zaključuje direktorica Rafaela Maraš u nadi da će turistička sezona završiti sa što boljim rezultatima za cijeli turistički sektor s područja Vrsi.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)