Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Velike pripreme za najavu 51. trke tovara u Sukošanu

24.06.2021. 12:27


Veliki dan za Sukošan i turističku promidžbu Rivijere Sukošan. Uz znak zahvale tovaru ili magarcu, plemenitoj životinji koja je kroz povijest obilježila život težaka i na poseban milenijski način obilježit će svjetski poznati fotograf, autor više od 700 milenijskih fotografija, Šime Strikoman.
– Snimanja 738. milenijske fotografije Šime Strikomana u čast živom simbolu težačkog života u Dalmaciji, ponekad tvrdoglavom tisućljetnom čovjekovom prijatelju koji je itekako zaslužan i za turističku promidžbu Sukošana, održat će se na Rivi kod Glave porta u subotu, 26. lipnja 2021. s početkom u 9 sati, kazala je Mirjana Veleslavić Nadinić.


Dvjesto promidžbenih majica
Na inicijativu novinara Zadarskog lista pokrovitelji i organizatori su Općina Sukošan i Turistička zajednica, dok je tehnička podrška komunalno poduzeća Zlatna luka Sukošan d.o.o.
– Organizator je pripremio 200 promidžbenih majica, 150 bijelih i 50 žutih za svih prvih 200 dragovoljaca koji dođu na Rivu. Potrebno nam je minimalno 200 dragovoljaca, od 2 do 92 godine koji će ovom milenijskom fotografijom ući u povijesne knjige, pozvala je Mirjana.
Na dosad održanih 46. Noćnih trka tovarov Memorijal kenje Vijole u Sukošanu najviše, točno 10 titula je osvojio tovar Putko u vlasništvu Bože Devića koji je s njim osvojio pet, isto kao i šampion Hrvatske Andrija Smolić Smoljo.


Spomenik tovaru
– Na 51. Noćnoj trci tovarov Memorijal kenje Vijole, koja će se održati 8. kolovoza 2021. na tovarećoj pisti u Sukošanu, u sklopu velike svečanosti na Ruševcu će se otkriti i spomenik, brončana statua tovara, više nego zasluženo, istaknula je Mirjana te je nastavila:
– Nakon snimanja 738. milenijske fotografije u čast tisućljetnom čovjekovom prijatelju tovaru na Donjem moru kod Mrava i klupe s natpisom Sukošan legendarni Šime Strikoman će snimiti i 739. milenijsku fotografiju, službeni grb Općine Sukošan sa sidrom i rukom sv. Kasijana u kojoj drži pero za pisanje, objavila je Veleslavić Nadinić.