Velike pripreme za najavu 51. trke tovara u Sukošanu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
U subotu na sukošanskoj Rivi bit će potrebno 200 dragovoljaca za 738. milenijsku fotografiju Šime Strikomana
Na inicijativu novinara Zadarskog lista snimanja milenijske fotografije u čast tovaru ili magarcu je veličanstvena najava za ovoljetnu spektakularnu 51. Noćnu trku tovarov Memorijal kenje Vijole. Održat će se na sukošanskoj Rivi kod u subotu, 26. lipnja 2021. s početkom u 9 sati. Potrebno je 200 dragovoljaca od 2 do 92 godine koji će ući u povijest, kazala je Mirjana Veleslavić Nadinić, turistička promotorica
Velimir BRKIĆ
Tovar Putko i Andrija Smolić Smoljo, šampion od tovara

Veliki dan za Sukošan i turističku promidžbu Rivijere Sukošan. Uz znak zahvale tovaru ili magarcu, plemenitoj životinji koja je kroz povijest obilježila život težaka i na poseban milenijski način obilježit će svjetski poznati fotograf, autor više od 700 milenijskih fotografija, Šime Strikoman.

- Snimanja 738. milenijske fotografije Šime Strikomana u čast živom simbolu težačkog života u Dalmaciji, ponekad tvrdoglavom tisućljetnom čovjekovom prijatelju koji je itekako zaslužan i za turističku promidžbu Sukošana, održat će se na Rivi kod Glave porta u subotu, 26. lipnja 2021. s početkom u 9 sati, kazala je Mirjana Veleslavić Nadinić.

Dvjesto promidžbenih majica

Na inicijativu novinara Zadarskog lista pokrovitelji i organizatori su Općina Sukošan i Turistička zajednica, dok je tehnička podrška komunalno poduzeća Zlatna luka Sukošan d.o.o.

- Organizator je pripremio 200 promidžbenih majica, 150 bijelih i 50 žutih za svih prvih 200 dragovoljaca koji dođu na Rivu. Potrebno nam je minimalno 200 dragovoljaca, od 2 do 92 godine koji će ovom milenijskom fotografijom ući u povijesne knjige, pozvala je Mirjana.

Na dosad održanih 46. Noćnih trka tovarov Memorijal kenje Vijole u Sukošanu najviše, točno 10 titula je osvojio tovar Putko u vlasništvu Bože Devića koji je s njim osvojio pet, isto kao i šampion Hrvatske Andrija Smolić Smoljo.

Spomenik tovaru

- Na 51. Noćnoj trci tovarov Memorijal kenje Vijole, koja će se održati 8. kolovoza 2021. na tovarećoj pisti u Sukošanu, u sklopu velike svečanosti na Ruševcu će se otkriti i spomenik, brončana statua tovara, više nego zasluženo, istaknula je Mirjana te je nastavila:

- Nakon snimanja 738. milenijske fotografije u čast tisućljetnom čovjekovom prijatelju tovaru na Donjem moru kod Mrava i klupe s natpisom Sukošan legendarni Šime Strikoman će snimiti i 739. milenijsku fotografiju, službeni grb Općine Sukošan sa sidrom i rukom sv. Kasijana u kojoj drži pero za pisanje, objavila je Veleslavić Nadinić.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)

Komentari

Slika korisnika monika
Volim magarce :)

Monika