Vrijednost namještaja i opreme procijenjena na 480.000 kuna bez PDV-a

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Pokrenuta javna nabava za opremanje Čitaonice u Providurovoj
Predmet nabave je opremanje interijera odjela Gradske knjižnice u Providurovoj palači koja će se smjestiti u dijelu prostorija u prizemlju (uz Medulićevu ulicu), a obuhvaćat će sljedeće sadržaje: knjižnicu, čitaonicu, prostoriju za rad, zavičajnu zbirku, uredski prostor te vanjski atrij, govori Dina Bušić, pročelnica UO za kulturu i sport
Marin GOSPIĆ
Knjižnica će se smjestiti u prizemlju Providurove s izlazima u mali atrij

Grad Zadar je pokrenuo je otvoreni postupak javne nabave za opremanje interijera odjela Gradske knjižnice u Providurovoj palači. Vrijednost potrebnog namještaja i multimedijalne opreme procijenjena je na 480.000 kuna bez PDV-a, a ponuditelji imaju rok do 8. srpnja poslati svoje ponude elektroničkim putem, a sve informacije su im dostupne u elektroničkom oglasniku Grada.
Javnu nabavu za opremanje Čitaonice Gradske knjižnice u Providurovoj, čija se gradnja sufinancira sredstvima Europske unije, provodi gradski Upravni odjel za kulturu i sport.
- Predmet nabave je opremanje interijera odjela Gradske knjižnice u Providurovoj palači koja će se smjestiti u dijelu prostorija u prizemlju (uz Medulićevu ulicu), a obuhvaćat će sljedeće sadržaje: knjižnicu, čitaonicu, prostoriju za rad, zavičajnu zbirku, uredski prostor te vanjski atrij, govori Dina Bušić, pročelnica UO za kulturu i sport.
Kako dodaje Bušić, sve prostorije bit će opremljene funkcionalnim namještajem - tipskim namještajem kao i namještajem po mjeri (police za knjige, stolovi i stolice, pultovi) te namještajem jednostavnim za održavanje i pogodnim za efikasno funkcioniranje buduće čitaonice. Uz navedeno, dio nabave je i multimedijalna oprema koja uključuje veliki monitor te video i audio reproduktor.
- Rok isporuke (instalacije) za sve grupe predmeta nabave je 60 kalendarskih dana od potpisa ugovora. Pretpostavljamo da ćemo poštujući sve zakonske rokove, imati knjižnicu pripremljenu za useljenje krajem ljeta. Veselimo se pripremama koje nam nagovještavaju skoro otvaranje Palače te planiranju programa unutar same zgrade. Planiramo Čitaonicu povjeriti našoj ustanovi, Gradskoj knjižnici Zadar koja će unutar svojih programa raditi na promoviranju zadarske baštine, osobito kulturne, a sve u skladu s prostorom u kojem se nalazi, te će, sigurna sam upravo kao i u svom središnjem prostoru biti magnet, prvenstveno za naše građane, a posljedično i za goste našega grada, zaključila je Bušić.
Uređenjem Čitaonice, Gradska knjižnica se nakon 20 godina »vraća« na Poluotok i to sa sadržajima orijentiranim najviše na kulturnu baštinu Grada Zadra, kao i s velikim prostorom namijenim djeci. Iz gotovo svake prostorije u knjižnice, moći će se izaći u mali atrij Providurove palače, nenatkriveni dio namijenjen terasi muzejske kafeterije.
Obnova Providurove palače se s 36,3 milijuna kuna sufinancira iz velikog europskog projekta Zadar baštini, a veliko svečano otvorenje planirano je za rujan.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)