Ekskluzivno: Carlos Santana ovog proljeća u Zadru

Slika korisnika admin
santana
Carlos Santana, jedan od najvećih svjetskih gitarista, ovog proljeća u Zadru

Na proljeće u Zadar u dvoranu Višnjik dolazi jedan od najvećih rock gitarista svih vremena, Carlos Santana, potvrdio nam je direktor Višnjika Dino Bailo.

Santana je u gotovo četiri desetljeća rada nanizao nisku hitova s kojom se može pohvaliti malo koji autor. Njihov debi album "Santana" 1969. godine prodan je u dvostrukoj platinastoj nakladi. Slijedeći po redu album "Abraxas" prodan je četverostrukoj platinastoj nakladi.

Album "Supernatural" 1999. godine osvojio je 11 Grammy nagrada, te je bio prodan u više od 25 milijuna primjeraka, a sadržavao je hitove kao Maria, Maria, Smooth i Corazon Espinado. Carlos Santana je poznat je po svom stilu miješanja pop glazbe sa bluesom, rock'n'rollom, sfro-kubanskom i latino glazbom.

Osim koncerta Carlosa Santane, koji će biti pravi veliki spektakli, Zadrani će 6. rujna moći poslušati veliki Gipsy orkestar, a nakon toga od 19. do 21. rujna igra se Davis cup meč između Hrvatske i Brazila. Za desetak dana trebalo bi se znati koja će to još dva velika koncerta pohoditi Višnjik u listopadu i studenom. Slijedeće godine Višnjik očekuje najbolje svjetske igrače pikada, te priredbu Miss Universum.

Od sportskih događanja u dvorani Višnjik izdvaja se ponovno kvalifikacijska utakmica za europsko rukometno prvenstvo. Prema rječima direktora Baila termini i uvjeti još uvijek nisu definirani, ali u HRS-u su bili oduševljeni događanjima na olimpijskim kvalifikacija pa je više nego izvjesno da će Zadar, do siječnja 2009. kad počinje Svjetsko prvenstvo u rukometu, biti još jednom domaćin hrvatskim rukometašima.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno