Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Gradsko vijeće pohvalilo Tornado za navijanje na Višnjiku

Autor: Nives Rogoznica

23.07.2008. 22:00
Gradsko vijeće pohvalilo Tornado za navijanje na Višnjiku


HDZ-ov vijećnik Rade Šimičević govornicu je za vrijeme Aktualnog sata Gradskog vijeća iskoristio kako bi pohvalio navijačku skupinu Tornado za ponašanje tijekom rukometnog kvalifikacijskog turnira u novoj dvorani na Višnjiku.
– Želim ih javno pohvaliti i predložiti da Grad, ako se može, nađe neki način da se Tornado nagradi. U Jazinama je bilo i incidentnih situacija, ali ovdje je bilo ponos biti Hrvat i slušati njihovo navijanje, kazao je Šimičević.
– Zahvalan sam Tornadu koji je na dosljedan i odličan način bodrio našu reprezentaciju. Osobno sudjelujem u svim feštama koje organiziraju. Grad im daje prostor. U Zadru nema ksenofobičnih ispada kako i dolikuje jednom sportskom gradu i gradu mladosti, komentirao je gradonačelnik, najavljujući kako će četiri pomoćne dvorane na Višnjiku biti završene do 15. rujna, kada će se u sklopu programa svečanog otvorenja ŠC Višnjik održati i revijalni turnir.
Vijećnika Mikina zanimalo je i hoće li KK Zadar poštovati ugovor s KK Jazine koji vrijedi do 2009. godine. Želio je provjeriti tvrdnje momaka iz kluba koji se plaše da će se taj ugovor, prema kojem se iz KK Jazine regrutiraju juniori u KK Zadar, poništiti kako bi se sklopio novi s KK Pet bunara. S obzirom da je na čelu KK Jazine Dan Marinović, sin SDP-ove zastupnice i vijećnice u Gradskom vijeću Ingrid Antičević-Marinović, smatrao je da bi se moglo raditi i o politički motiviranom koraku.
Kolega je, ustvrdivši kako “ne postoje HDZ-ovi SDP-ovi klubovi”, kazao kako ga je Dan Marinović nazvao te kako ga je uputio da nazove resornog pročelnika.
– Marinović mi se nije obratio, ali mogu reći da KK Zadar nije klubu Jazine ukinuo termine. Nama su svi klubovi isti, a tko će imati prioritet ne odlučujem ja, niti ja sudjelujem u pregovorima. Za to imamo stručnjake, imamo Giergiju, odgovorio je Kristijan Magaš koji, uz to što je član Poglavarstva zadužen za gospodarstvo i upravljanje gradskom imovinom, obnaša i funkciju predsjednika KK Zadar.
Predsjednik Gradskog vijeća Zvonimir Vrančić ipak nije dopustio vijećniku Giuseppeu Giergiji da se uključi u odgovaranje na Mikinovo pitanje.