Novi izgled usnule ljepotice

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
fosa
Vedran SITNICA
Zbog radova na postavljanju plutača morali su se maknuti brodovi iz Foše, pa su na te vezove svoje brodove vezali turisti

Postavljanje jednakih, bijelih plutača na sedamdeset vezova u zadarskoj lučici Foši trebalo je, po planu gradskog poduzeća "Obala i lučice" koje se brine za njeno održavanje, završiti tijekom jučerašnjeg dana, dok se povratak svih brodova na vezove očekuje u subotu.

Zbog radova na postavljanju plutača morali su se maknuti brodovi iz Foše, pa su na te vezove svoje brodove vezali turisti.

- Do nekih ne možemo doći da im kažemo da se moraju maknuti, tako da ćemo morati micati njihove brodove, a za to ćemo im i ispostaviti račun. Do subote bi svi brodovi trebali biti na svom vezu, rekao je Ante Basioli, direktor "Obala i lučica".

Nedavno završeno čišćenje gomile mulja te krupnog i ostalog otpada lučicu Fošu je produbilo za oko jedan metar i očistilo od zamućenja, što joj je automatski dalo i ljepši izgled. S obzirom na to da se znalo da će čišćenje poremetiti položaj sidrenih blokova, odlučeno je da se oni izvade i zamijene jednim sidrenim lancem na koji će se vezati plutače za sve brodove.

Basioli kaže da je projekt postavljanja plutača i postavljanja u more željezne konstrukcije i sidrenih blokova koji drže plutače sveukupno koštao 139.700 kuna.

- Ljudi su uz razne plutače stavljali boce, kanistre, čak i zavarene bojlere i to nije izgledalo lijepo. Sada će foša imati unificirani izgled, rekao je Basioli.

Osim lijepog izgleda i funkcionalnosti, nove plutače bi mogle spriječiti dosadašnje učestalo vezanje brodova u dvored, to jest dva broda na jedan vez.

Zahvaljujući čišćenju i plutačama, zadarska lučica Foša koju svi vole bez obzira na mulj i bojlere, odsad će mamiti još više pogleda zadivljenih prolaznika.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno