Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Plivačke snage odmjerilo 218 mališana

Autor:

23.07.2008. 22:00
Plivačke snage odmjerilo 218 mališana

Foto: Velimir BRKIĆ



Natjecanje je raspoređeno u sedam kategorija, i to s obzirom na godišta i ranije rezultate, a natječu se u četiri discipline, odnosno leđno, prsno, leptir i 50 metara slobodno, dok se samo oni najmlađi, početnici kategorije “D”, natječu u disciplini 25 metara slobodno, pojasnila je trenerica Josipa Nekić
Ljetno plivalište “Kolovare” jučer je bilo poprište odmjeravanja plivačkih snaga i sposobnosti, a okupilo je čak 218 malih plivača koje su svesrdno bodrili mnogobrojni gledatelji. Riječ je, naime, o plivačkom mitingu “Zadar 2008” koji svake godine organizira Plivački klub Zadar, a predstavlja zapravo klupsko natjecanje svih sedam kategorija plivača raspoređenih po godištima.
Trenerica Josipa Nekić pojašnjava kako je cilj ovog susreta pokazati malim plivačima kako izgleda natjecanje, a osobito onim najmlađima koji tek mjesec dana plivaju te su upravo završili obuku neplivača, a jučerašnje im je natjecanje prvo takvo iskustvo u životu.
– Riječ je o uobičajenom natjecanju kojim nastojimo našim plivačima priuštiti osjećaj i one natjecateljske strane plivanja. Natjecanje je raspoređeno u sedam kategorija i to s obzirom na godišta i ranije rezultate, a raspon godina natjecatelja je od 6 do 18 godina. Natječu se u četiri discipline, odnosno leđno, prsno, leptir i 50 metara slobodno, dok se samo oni najmlađi, početnici kategorije “D”, natječu u disciplini 25 metara slobodno, pojasnila je Josipa Nekić, istaknuvši kako je s plivačima radilo petero trenera.
Natjecanje je održano u osam pruga od prve do osme pruge, rezultati su mjereni ručno. Grupe za svaku disciplinu programa sastavljaju se prema prijavljenim rezultatima i to tako da osam najboljih nastupa u posljednjoj grupi. Svaki natjecatelj može nastupiti najviše u dvije discipline, a nagrade za prva tri plasirana natjecatelja u svakoj kategoriji bile su diplome čija je svečana podjela upriličena nakon natjecanja.
Inače, na ljetnom bazenu Kolovare, svakim danom osim vikendom treneri Plivačkog kluba Zadar rade s grupama polaznika, a već i sam broj polaznika i veliki interes govore koliko je plivanje popularan sport, osobito tijekom ljetnih mjeseci.
Stoga je i jučerašnje natjecanje, za one najmlađe kojih je bilo pedesetak, bilo posebno uzbudljivo, dok su oni stariji i iskusniji imali ne samo ulogu natjecatelja nego i pomoćnih trenera i pomagača svojim malim kolegama sportašima.