Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Terkeš odlazi prije Hajduka!

Autor: Šime Ćurko

23.07.2008. 22:00
Terkeš odlazi prije Hajduka!

Foto: Vedran SITNICA



Nakon kraja epizode u Rijeci, moguće je da se Zadru pridruži Nino Bule
Dalibor Zebić manje od tri dana utakmice s Hajdukom odlučio je tko će istrčati na Poljudu.
– U napadu će biti Mitrović, a Rašo će početi na desnom veznom – ispalio je Zebić.
Logično pitanje, a gdje je Terkeš?
– Prema informacijama koje sam dobio Terkeš ovaj vikend definitivno odlazi. Već desetak dana na treninzima se praktički uigravamo bez njega. Nije bilo smisla gurati ga u momčad kad je očito da ne njega nećemo moći računati.
Kako ćete se snaći s tako malo napadača u momčadi? Praktički imate samo Mitrovića.
– Snaći ćemo se. Nije baš jednostavno, ali sada možemo vidjeti kakave su mogućnosti mladih igrača. Moja uloga trenera je izabrati najboljih 11 za svaku sljedeću utakmicu od igača koje imam na rasploganju.
Zašto Rašo, a ne Župan ili Batur, nominalno prva rješenja za poziciji desnog veznog?
– Batur je na utakmici protiv Jadrana osjetio bol u lijevom koljenu. Išao je na magnetsku rezonanciju i vidjet ćemo kakav je nalaz. Moguće je da će čak morati na artroskopiju. Župan je osjetio bol u mišiću i još dvojimo hoće li moći istrčati protiv Hajduka.
Kakve su najave tko će zamijeniti Terkeša?
– Znam da se neke igrače kontaktiralo, ali nitko od njih za sada nije došao. Prema tome računam s onim što imam, a protiv Hajduka je to Mitrović kao jedini napadač – diplomatski će Zebić.
Reno Sinovčić, prvi klupski opertivac, također je potvrdio da Terkeš odlazi. No, Sinovčić nije želio reći ni gdje ni kada.
– Sigurno je da će Terkeš otići iz Zadra. Procjenjeno je da je ovo najbolji trenutak za njegov odlazak, kako za klub tako i za Terkeša. To je sve što mogu reći o tom pitanju.
Tko će ga zamijeniti?
– Tražimo neko alternativno rješnje koje se s Terkešovim odlaskom namaće kao nužnost.
Znači li to da sigurno dolazi novi napadač?
– Ne nužno. Možda izguramo i s vlastitim snagama – zaključio je Sinovčić.
Do sada su se kao buduće Terkešove destinacije spominjale Rusija, Turska i Ukrajina. Golem prostor s puno klubova, a danas iz razno-raznih izvora nismo uspjeli barem približno locirati mogući Terkešov novi klub.
Kao primarni zadatak u prijelaznom roku ovog ljeta na Stanovima su isticali dovođenja napačada. Želja je bio Mate Brajković, ali je on odlučio ostati u Albaniji, u nekim medijima nagađalo se, posebno nakon odlaska Danijela Subašića na Poljud, o Mladenu Bartoloviću i Tomislavu Bušiću, igračima Hajduka. Najnovija solucija vezana je za Nina Bulu, napadača koji je posljednjih sezona igrao u Rijeci i na kojeg na Kantridi više ne računaju.
 


Završetak radova početkom kolovoza
Zamjena domaćinstva s Hajdukom dala je naslutiti da građevinski radovi (rušenje zapadne i dijela sjeverne tribine te montaža reflektora) na Stanovima neće biti završeni u prvotno najavljenim rokovima. Novica Erlić, direktor, kao datum završetka radova spominjao je 20. srpnja, a potom se pročula, istina neslužbena informacija, da će reflektori zasvijetili danas, 24. srpnja. Sada je jasno da će se sve prolongirati za još nekoliko dana.
– Razlog je usporen tempo radova koji se dogodio kao posljedica nekih objektivnih okolnosti. Od početka građevinskih zahvata na stadionu u nijednom trenutku nije došlo do zastoja radova i to je najvažnije – objašnjava Erlić koji dolazak Komisije za licenciranje HNS-a očekuje početkom kolovoza. Nakon toga Zadru bi se u licenciju za sezonu 2008./09. trebao ubaciti “amandman” da domaće utakmice umjesto u Šibeniku ipak može igrati u Zadru.
– Vjerujemo da ćemo 10. kolovoza protiv Osijeka u Zadru odigrati prvu noćnu utakmicu na našem stadionu – poručio je Erlić.