Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ugljanski taksi jeftiniji od zadarskog

Autor: Katarina Belić

23.07.2008. 22:00
Ugljanski taksi jeftiniji od zadarskog


Još jedna od zanimljivosti i noviteta u ponudi mjesta Ugljana od ove godine je i jedan taksi, koji je svojim korisnicima na raspolaganju 24 sata dnevno i to uz jeftiniju cijenu nego u Zadru
Mjesto Ugljan, najveće mjesto na otoku Ugljanu, poznato je i po tomu što ima najveći broj sunčanih sati na zadarskom akvatoriju. Kao takvo i ove je godine privuklo veliki broj turista, kako stranih tako i domaćih koji su odlučili svoje godišnje odmore iskoristiti upravo u ovom, iako malom, ali događanjima prebogatom mjestu. Naime, od 28. lipnja pa do 20. kolovoza traje manifestacija “Šug 2008. – šetemoni ugljanskih guštov”. Program je bogat raznim događanjima koja uključuju svašta pomalo – od glazbe, sporta (prije svega raznih natjecanja) pa do raznih kulinarskih prezentacija dalmatinskih i ugljanskih specijaliteta.
– Posebno će zanimljivo biti 2. kolovoza kada se održava tzv. Čeprljandska fešta i defile brodica nakon čega slijedi nastup grupe Marinero, kazao je Valentino Bakota, direktor TZ mjesta Ugljan te nastavio:
– Također pozivam sve i da 15. kolovoza, kada je najveća fešta u mjestu jer se slavi Velika Gospa. Ovoga puta će taj događaj biti ovjekovječen snimanjem spetakularne milenijske fotografije pod nazivom “Adio most” u izvedbi Šime Strikomana, a u povodu rušenja starog mosta zbog izgradnje marine koja je planski smještena na tome mjestu. Projekt bi trebao biti dovršen kroz dvije godine, a marina će imati kapacitet od osamdeset vezova za brodove, jahte i sl. Vlasnik je Jupiter Fond, isti kao kod Marine u Preku, doznajemo od Bakote.
Od prošle je godine mjesto Ugljan upotpunilo kvalitetu svoje turističke ponude i to otvarenjem “fancy” restorana “Kaleta” za one malo dubljeg džepa kao beach cluba “Ritam” za goste željne dobre glazbe i tropskog ugođaja palmi i ležaljki uz bogatu ponudu koktela.
– Što se tiče plaža, za njih brine ekopatrola i to svaki dan, a i napravili smo još tri nova tuša tako da su nam plaže i čiste i lijepe, što je jedna od važnijih stvari u turizmu i koja se nikako ne smije zanemarivati, kazao je Bakota.
Još jedna od zanimljivosti i noviteta u ponudi mjesta Ugljana od ove godine je i jedan taksi koji je svojim korisnicima na raspolaganju 24 sata dnevno i to uz jeftiniju cijenu nego u Zadru.
Što se statistike tiče, doznajemo da je do sada u ovoj godini na području mjesta Ugljan ostvareno ukupno 38.000 noćenja, isto kao i prošle godine. Turisti smještaj najčešće pronalaze u jednom od osam kampova, zatim u jednom od dva hotela ili pak u privatnim apartmanima koji raspolažu ukupnim kapacitetima od 1.300 kreveta. Najviše ima Slovenaca, oko 30 posto, a od toga je čak njih 90 posto smješteno u kampovima. Slijede Nijemaci, Česi, Austrijanci i Talijana, čiji se masovniji dolazaka očekuje u kolovozu. Ni domaćih turista ne nedostaje, posebno zbog velikog broja vikendica na ovom području.
– Zadovoljni smo ovogodišnjim tijekom sezone. Osobno smatram da treba stvoriti ponudu pa će gosti prepoznati kvalitetu. Mi na tome radimo s već vidljivim pozitivnim rezultatima, zaključio je Valentino Bakota.