Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Utrka protiv Cibone kao izazov

Autor: Ivan Knežević

23.07.2008. 22:00
Utrka protiv Cibone kao izazov

Foto: Zvonko KUCELIN



– Sljedeću sezonu treba promatrati kao zadnji korak na našem putu na kojem smo s Cibonom u utrci za Euroligu. Koraci koje smo već napravili i približili se Ciboni daju nam za pravo da budemo optimisti, kaže Todor Gečevski
U sljedećoj sezoni ispod obruča u majici Zadra bit će Todor Gečevski. Kao i u prethodnim četirima sezonama. U ljetnim danima u kojima se svake godine ponavlja ista ili slična priča o odlascima i dolascima niza igrača, zadarski su se ljubitelji košarke zabavljali i nagađanjima hoće li Todor ostati ili neće.
– Sad je sve gotovo i ne znam što bih posebno kazao. Nekoliko sam puta ponovio da je ponuda koju je Zadar meni uputio bila veoma korektna, da je bila prva i dugo vremena jedina i da nikad nije bila sporna moja želja da karijeru nastavim u Zadru – kaže Todor.
On je već dugo u Makedoniji na odmoru, a razvoj situacije pratio je iz Kavadaraca.
– Malo sam se informirao preko međumrežja, malo iz nekih telefonskih poziva. Najčešće me zvao moj menadžer da mi prenese nešto novo, a nekoliko puta razgovarao sam i s nekim ljudima iz kluba.
Napokon, krajem prošloga tjedna došlo je do približavanja stavova oko nekih pojedinosti i Gečevski je izjavio da će prihvatiti ponudu.
– Sa svoje strane ja sam napravio nekoliko koraka i došli smo do toga da prijedlog ugovora odgovara i klubu i meni. Drago mi je što je sve završilo i što već sad, u srpnju, nema nepoznanica oko toga hoću li biti u momčadi za novu sezonu.
U sportskom segmentu nova će sezona za Zadar biti veoma teška.
– To smo znali i prije. Sljedeću sezonu treba promatrati kao zadnji korak na našem putu na kojem smo s Cibonom u utrci za Euroligu. Koraci koje smo već napravili i približili se Ciboni daju nam za pravo da budemo optimisti.
Dakako i obvezu da igrate što bolje, da skupite što više bodova.
– Svjesni smo da će Cibona učiniti velike napore da održi prednost. Radi se o tomu da će ili jedan ili drugi klub u Euroligu koja je za sve nas najprivlačnije natjecanje. I za publiku i za igrače i za klubove. Ne možemo pobjeći od obveze da igramo što bolje i da što dulje igramo što bolje.
Hoće li Zadar uspjeti u tomu?
– Očekujem da će pripreme biti kvalitetne i da ćemo već na početku sezone pokazati što možemo. Možda ne sve jer u početku sezone to nikad nije moguće, ali moramo dati brojne naznake.
O sastavu momčadi Todor može reći samo neke načelne stvari.
– Čim je došlo do brojnih igračkih promjena treba očekivati i promjene u igri. Sad možda nije ni uputno previše govoriti kakve bi te promjene mogle biti jer će to tek pokazati vrijeme. Dosta toga vidjet ćemo na pripremnim utakmicama. Za dio novih igrača znam, neke poznam i protiv nekih sam igrao, a neke ne poznam ni ja niti suigrači iz prošle sezone. Među prvima su Ivanov, T. Ružić i Rančić, među drugima su Dixon i Beck. Ono što se i na prvi pogled vidi jest da ćemo imati nekolicinu starijih, iskusnijih igrača, te dobar dio mladih. Kad se sve posloži takva kombinacija u pravilu daje željene rezultate.
Što mislite o Ciboni?
– Vidio sam da ističu kako u sljedećoj sezoni neće imati stranaca koliko su ih imali prije. Njihova je stvar što će i kako će, ali nikad ne smijemo zaboraviti da će nam Cibona biti žestoki suparnik u ostvarivanju najvažnijega cilja.
Zadar će u novoj sezoni promijeniti i dvoranu.
– Da, baš ćemo protiv Splita otvoriti službenu sezonu. Radujemo se svi, a i radoznali smo kako će sve to izgledati u Višnjiku.
Kako je jučer kazao, Todor će na pripreme Zadra stići u rujnu. Ima obveze u makedonskoj reprezentaciji i kad one prestanu, doći će u Zadar.