Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Biograđani nadigrali goste iz Senja

Autor: Jelica Farkaš

23.07.2009. 22:00
Biograđani nadigrali goste iz Senja

Foto: Jelica FARKAŠ



Biograđani su pobjeđivali redom u skakanju u vrećama, pucanju balona, plivanju zavezanih ruku, bacanju s grede, plivanju i ronjenju kroz obruč i u slaganju ribarskih kašeta i potezanju konopa, gdje su već godinama neprikosnoveni pobjednici. Gosti iz Senja imali su više sreće u prenošenju vode u kablu i nogometu u kantama
 
Ovogodišnje “Biograjske litnje igre 2009.” održane su u četvrtak na bazenu biogradske Ilirije d.d. te po tko zna koji put pokazale da su jedno od najzanimljivijih ljetnih događanja u gradu Biogradu.
I ove godine Udruga za očuvanje tradicijskih igara ponudila je zanimljiv program te je uz natjecateljski dio dviju ekipa bilo i igara za goste te nagrada koje su osigurali brojni sponzori ovoga grada. To je najbolji dokaz da čitav grad živi za igre, zadovoljno su komentirali domaćini i organizatori.
Inače, ovogodišnje igre na tribinama bazena hotela Ilirije pratilo je oko 4.000 posjetitelja čemu doista nije potreban dodatni komentar.
Uime grada domaćina natjecatelje i goste pozdravio je direktor biogradske Turističke zajednice Ivo Eškinja, a uime gostujuće ekipe predstavnik Senja gospodin Alen Filipović. Poseban gost koji se također obratio natjecateljima bio je i predstavnik HTZ Ivan Harambašić, dok je samo natjecanje proglasio otvorenim biogradski dogradonačelnik Marijan Stopfer.
Tijekom programa nastupila je i domaća muška klapa Biograd, a program je vodila novinarka i uredica BnM radija Branka Pelicarić.
U natjecateljskom djelu igara više sreće imali su domaćini jer su Biograđani od ukupno 11 igara pobijedili u devet. Iako rezultat, kako stalno naglašavaju, nije važan, ipak je lijep i ugodan osjećaj pobijediti i dobiti pljesak publike. U ekipama koje su se natjecale u spomenutim disciplinama, mahom su bili biogradski sportaši koji su ovaj put pokazali svoju spretnost, kondiciju i znanje. Tako su pobjeđivali redom u skakanju u vrićama, pucanju balona, plivanju zavezanih ruku, bacanju s grede, plivanju i ronjenju kroz obruč i, dakako, u slaganju ribarskih kašeta i potezanju konopa gdje su već godinama neprikosnoveni pobjednici. Gosti iz Senja imali su više sreće u prenošenju vode u kablu i nogometu u kantama. Sva su natjecanja protekla bez incidenata, a da tako bude budno su pratili suci Anito Jeličić, Branko Pezelj i Siniša Rudić.
Čitavom događanju starih tradicijskih igara specifičan doprinos dali su i tovari, koji se danas rijetko mogu vidjeti osim još u domaćinstvu obitelji Strpić.
I ovogodišnje igre održale su se pod pokroviteljstvom Grada Biograda, Turističke
zajednice i Ilirije d.d., dok su brojni sponzori također dali svoj doprinos i zaslužili svaku pohvalu. A oni su: cafe barovi Amadeus, Amorella, Malo misto, Rene, Roko, Šumpreš, Pocco Locco i Sun Set; pizzerije: Casa Vecchia, Fibra, Mamma mia i Šare; restorani: Guste, Vapor, Carpymore, U Šime, Europa i Elizabeta. Među sponzorima je i konoba Barba te slastičarnice Blandona, Miami i Miran, kao i hotel Bolero. Tu su također i Turistička agencija Skver Tours, Vićenco – izrada reklama, Videoteka pauk, Foto Lido, Škrokoplov, Disco Marina, Colić trade, dok je medijski pokrovitelj igara i ove godine bio Radio BnM.