Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Ljetni karneval u Ždrelcu

Autor: Luka Perić

23.07.2009. 22:00
Ljetni karneval u Ždrelcu


Članice Udruge LEVANDA, MO Ždrelac, ugostitelji i mještani pripremili su se za 5. ljetni karneval. Tema ove godine je Indija – sex-guru, doktor ljubavi, koji dolazi u Ždrelac iz daleke Indije kako bi davao savjete i terapije, provjerene metode za poboljšanje nataliteta u Ždrelcu. “Ako ta metoda proradi, onda šaljemo gurua novoj premijerki Jadranki Kosor da sredi natalitet na državnoj razini, kažu organizatorice iz Udruge Levanda. Budući da se sve vrti oko ekonomske krize i recesije, te su aktualne teme dobro razrađene i naglašene, uz naš zdravi ždreški humor”, kažu organizatorice.
Zbog mjera recesije spojeni su Karneval i Mini dječji program, a tradicionalni vođe povorke kroz mjesto, Kralj i Kraljica, dogovorili su da ove godine Kralj mora u mirovinu, na burzu ili umrijeti. Na kraju su odlučili da će umrijeti te da će Kraljica sama voditi povorku noseći Kraljevu osmrtnicu.
Dječji program, koji vodi odgojiteljica Inga Bubičić, prikazuje ždrešku verziju Charlesa Dickensa, siromaštva u doba recesije. Uz štandove hrane i suvenira, bogatu tombolu (prva nagrada LCD televizor, a druga Play Station, te nagrade za najbolje maske – 1.000 kn) posjetitelje očekuju mnoga iznenađenja.