Strah od investiranja odbio ponuđače?

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
bazeni_1
Adam VIDAS
SC Višnjik raspisao natječaj kojim se u najam davalo 12 poslovnih prostora u sklopu zatvorenog bazena

Samo jedna ponuda pristigla je na ponovljeni natječaj koji je raspisao Sportski centar Višnjik, a kojim se u najam davalo 12 poslovnih prostora u sklopu zatvorenog bazena.

Dino Bailo, direktor SC Višnjik, rekao je da je ponuda pristigla za samo jedan, i to manji poslovni prostor. Skupština sada mora provjeriti je li ponuda pravovaljana. Zbog slabog interesa za ostale poslovne prostore će, najavio je Bailo, najvjerojatnije na jesen ponoviti natječaj.

- Imali smo dosta upita i prošle godine u ovo vrijeme bismo najvjerojatnije sve poslovne prostore iznajmili bez problema, ali sada je ljude zbog cijele situacije u državi i svijetu strah investirati. Dosta ljudi je zvalo i raspitivalo se za uvjete, ali bi potom rekli da se ne usude ulaziti u posao, rekao je Bailo, objašnjavajući razlog zašto se nitko nije javio na najtječaj za zakup poslovnih prostora na atraktivnoj lokaciji u samom sportskom centru.

Inače, natječaj je raspisan za deset manjih poslovnih prostora površine između 20 i 50 četvornih metara te dva veća od kojih jedan ima 185, a drugi 355 četvornih metara. Veći poslovni prostori trebali su se unajmiti na deset godina, a početna cijena za davanje ponuda za zakup je bila 8 eura po četvornom metru na mjesec. Za manje poslovne prostore zainteresirani ponuđači morali su izdvojiti najmanje 10 eura po četvornom metru mjesečno, a trebali su ih uzeti u najam na pet godina.

Ni činjenica da su u ponovljenom natječaju cijene mjesečnog najma bile smanjene, nije pomogla da se javi više zainteresiranih. Naime, najniža cijena koju potencijalni zakupitelj mora ponuditi u prvom je natječaju iznosila od 15 eura po četvornom metru za manje te najmanje 10 eura po četvornom metru mjesečno za veće poslovne prostore.

Inače, prema uvjetima navedenima u natječaju, u poslovnim prostorima zakupitelji će moći obavljati neku od sljedećih djelatnosti: cafe bar s terasom, prodaja sportske odjeće i obuće, prodaja sportskih artikala i artikala za plažu, kiosk, sendvič bar, pizza cut bar, prodavaonica power i body building proizvoda, a u najvećem poslovnom prostoru bit će moguće otvoriti fitness centar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno