Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Strah od investiranja odbio ponuđače?

Autor:

23.07.2009. 22:00
Strah od investiranja odbio ponuđače?

Foto: Adam VIDAS



Imali smo dosta upita i prošle godine u ovo vrijeme bismo najvjerojatnije sve poslovne prostore iznajmili bez problema, ali sada je ljude zbog cijele situacije u državi i svijetu strah investirati, rekao je Dino Bailo, direktor SC Višnjik
Samo jedna ponuda pristigla je na ponovljeni natječaj koji je raspisao Sportski centar Višnjik, a kojim se u najam davalo 12 poslovnih prostora u sklopu zatvorenog bazena.
Dino Bailo, direktor SC Višnjik, rekao je da je ponuda pristigla za samo jedan, i to manji poslovni prostor. Skupština sada mora provjeriti je li ponuda pravovaljana. Zbog slabog interesa za ostale poslovne prostore će, najavio je Bailo, najvjerojatnije na jesen ponoviti natječaj.
– Imali smo dosta upita i prošle godine u ovo vrijeme bismo najvjerojatnije sve poslovne prostore iznajmili bez problema, ali sada je ljude zbog cijele situacije u državi i svijetu strah investirati. Dosta ljudi je zvalo i raspitivalo se za uvjete, ali bi potom rekli da se ne usude ulaziti u posao, rekao je Bailo, objašnjavajući razlog zašto se nitko nije javio na najtječaj za zakup poslovnih prostora na atraktivnoj lokaciji u samom sportskom centru.
Inače, natječaj je raspisan za deset manjih poslovnih prostora površine između 20 i 50 četvornih metara te dva veća od kojih jedan ima 185, a drugi 355 četvornih metara. Veći poslovni prostori trebali su se unajmiti na deset godina, a početna cijena za davanje ponuda za zakup je bila 8 eura po četvornom metru na mjesec. Za manje poslovne prostore zainteresirani ponuđači morali su izdvojiti najmanje 10 eura po četvornom metru mjesečno, a trebali su ih uzeti u najam na pet godina.
Ni činjenica da su u ponovljenom natječaju cijene mjesečnog najma bile smanjene, nije pomogla da se javi više zainteresiranih. Naime, najniža cijena koju potencijalni zakupitelj mora ponuditi u prvom je natječaju iznosila od 15 eura po četvornom metru za manje te najmanje 10 eura po četvornom metru mjesečno za veće poslovne prostore.
Inače, prema uvjetima navedenima u natječaju, u poslovnim prostorima zakupitelji će moći obavljati neku od sljedećih djelatnosti: cafe bar s terasom, prodaja sportske odjeće i obuće, prodaja sportskih artikala i artikala za plažu, kiosk, sendvič bar, pizza cut bar, prodavaonica power i body building proizvoda, a u najvećem poslovnom prostoru bit će moguće otvoriti fitness centar.