Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Borba za plaće i mirovine

23.07.2010. 22:00
Borba za plaće i mirovine


Sindikati predlažu da Vlada uvede porez na kapitalnu dobit, porez na imovinu, porez na ekstra profit i porez na dividendu. Prema Uranijinom mišljenu, uvođenjem ovakvih poreza teret krize bi se raspodijelio i ne bi ga nosili samo radnici
Najave koje su se ovih dana mogle čuti, a koje su se onda i opovrgavale – da bi Vlada na jesen mogla rezati plaće i mirovine i do 15 posto, sindikati i građani dočekali su s negodovanjem i ogorčenjem.
– Svi sindikati su složni i jedinstveni i neće dopustiti rezanje plaća i mirovina niti ćemo popustiti takvim eventualnim Vladinim prijedlozima. Kategorički tvrdim da nećemo dopustiti smanjenje plaća i mirovina ni u javnom ni u privatnom sektoru, rekao je Vedran Uranija, županijski povjerenik SSSH-a.
Sindikati predlažu da Vlada uvede porez na kapitalnu dobit, porez na imovinu, porez na ekstra profit i porez na dividendu. Prema Uranijinom mišljenu, uvođenjem ovakvih poreza teret krize bi se raspodijelio i ne bi ga nosili samo radnici.
– Nikako ne smijemo opterećivati radnike, jer su mirovine i plaće i ovako već male. Smanjenjem plaća smanjila bi se platežna moć građana i opet bismo upali u krizu jer građani ne bi mogli kupovati, što bi onemogućilo proizvodnju. Trebamo poticati proizvodnju i izvoz, u tome je izlaz iz krize, zaključio je Uranija.