Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Fragmenti protekle godine

Autor: Alenka Festini

23.07.2010. 22:00
Fragmenti protekle godine


U organizaciji Centra za kulturu Pag i Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zadar, u crkvi Sv. Jurja u Pagu otvorena je 52. samostalna izložba slika i keramike zadarske umjetnice Marije Višić Guina pod nazivom “Fragmenti protekle godine”.
Na izložbi su postavljene slike na svili, keramika, nakit i drugi unikatni radovi. Naime, Marija Višić Guina i te kako je sa svojim zanimljivim umjetničkim stvaralaštvom poznata paškoj publici, te je uvijek dočekana u punom broju posjetitelja sa još više lijepih riječi. Za ovu umjetnicu, kako se čulo od posjetitelja izložbe, stoji da je uvijek umjetnički nepredvidiva, te se izražava kroz rad zanimljivim djelima, prepunim živih boja i kontrasta koja i te kako podižu lijepo raspoloženje kod čovjeka. Ovakvih i sličnih komentara čulo se puno, a mnogi se slažu da je Marija Višić Guina osoba srdačne naravi, lijepog osmjeha i vedra pogleda iz koje izvire životna pozitivna ljepota koja se očitava na njenim djelima.
Ova izložba je u svega dva dana od otvaranja privukla više stotina gostiju, što nije nikakvo iznenađenje jer mnogi Pažani i česti gosti Paga, znaju ili poznaju umjetnicu. Izložba Marije Višić Guina otvorena je svaki dan u jutarnjim i večernjim satima i to do 20. kolovoza.